Pohjoismaiden ja Afrikan maiden ulkoministerit kokoontuvat ensi viikolla Helsingissä

Edellinen vastaava kokous järjestettiin vuonna 2019 Tansaniassa.

Ruotsin ulkoministeri Ann Linde ja ulkoministeri Pekka Haavisto helmikuussa Tukholmassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

10.6. 10:54

Pohjoismaiden ja Afrikan maiden ulkoministerit kokoontuvat Suomessa ensi viikolla, ulkoministeriö tiedottaa.

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) isännöimä ulkoministeri­kokous järjestetään Helsingissä 13.–15. kesäkuuta. Kokoukseen on kutsuttu Pohjoismaiden ulkoministereiden lisäksi 25 Afrikan maan ulkoministerit.

Edellinen vastaava kokous järjestettiin vuonna 2019 Tansaniassa.

Epävirallisessa kokouksessa tullaan keskustelemaan muun muassa rauhan ja turvallisuuden kysymyksistä, kestävistä yhteiskunnista ja ilmastonmuutoksen vastaisista toimista. Kokouksen yhteydessä järjestetään lisäksi ulkoministereiden ja nuorisoedustajien välinen keskustelu.

Ulkoministeri Haaviston mukaan on hienoa, että pohjoismaiset ja afrikkalaiset ministerit voivat vihdoin tavata taas kasvotusten.

”Epävirallinen kokous tarjoaa arvokkaan mahdollisuuden näkemysten vaihdolle monessa teemassa ja vahvistaa yhteistyötämme niin kahden- kuin monenvälisestikin. Tätä tarvitsemme erityisesti nykyisessä maailmantilanteessa”, Haavisto sanoo tiedotteen mukaan.

Ensimmäinen Pohjoismaiden ja Afrikan välinen ulkoministerikokous pidettiin vuonna 2001 Ruotsin edesmenneen ulkoministerin Anna Lindhin aloitteesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat