Suomi ei luovuttanut Turkille miestä, joka heitti polttopullon suurlähetystöä kohti Helsingissä – Suomea on pyydetty luovuttamaan ihmisiä, joita on syytetty Turkissa terrorismikytköksistä

Turkki katsoo terroristisiksi Gülen-liikkeen ja PKK-kurdijärjestön. Suomi ei ole nähnyt luovutuksille perusteita, paljastavat STT:n saamat asiakirjat.

Lokakuussa 2008 Turkin suurlähetystö Helsingissä joutui tuhotyön kohteeksi, kun sen oveen oli valeltu bensiiniä ja sitä kohti oli heitetty ainakin yksi polttopullo.

Suomi ei ole suostunut luovuttamaan Turkille ihmisiä, joilla on Turkin mukaan ollut kytköksiä terroristisina pitämiinsä Gülen-liikkeeseen tai PKK-kurdijärjestöön.

STT pyysi oikeusministeriöltä luovutuspyyntöjä ja -päätöksiä, joita Turkki on Suomelle esittänyt vuosina 2019–2022. Kesäkuun alkuun mennessä Suomi on saanut Turkilta kymmenen luovutuspyyntöä, joista Suomi on toistaiseksi ratkaissut seitsemän. Suomi on luovuttanut kaksi ihmistä, mutta asiakirjojen perusteella luovutusten taustalla ei vaikuttaisi olleen viitteitä terrorismiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat