Keskeiseltä työnantaja­järjestöltä kova esitys: lopetetaan palkan­korotuksista sopiminen kokonaan

Teknologiateollisuuden työnantajat esittää, ettei palkoista sovittaisi jatkossa työehtosopimuksissa vaan niistä neuvoteltaisiin paikallisesti. Teollisuusliitto tyrmää ehdotuksen.

Teknologiateollisuuden työnantajien puheenjohtaja Jarkko Ruohoniemi esittää, että Suomessa voitaisiin alkaa tehdä niin sanottuja numerottomia työehtosopimuksia.

14.6. 12:33

Teknologiateollisuuden työnantajat esittää, että palkankorotuksista sopimisen työehtosopimuksissa voisi lopettaa kokonaan. Ajatuksen toi esiin Suomen keskeisen vientialan työnantajajärjestön toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi tiistaina julkaistussa blogikirjoituksessaan.

Ehdotuksen toteuttaminen mullistaisi suomalaisen työmarkkinajärjestelmän. Se tarkoittaisi, että palkoista sovittaisiin vastaisuudessa kullakin työpaikalla erikseen. Ruohoniemen ehdottamissa niin sanotuissa numerottomissa työehtosopimuksessa ei määriteltäisi edes vähimmäispalkkoja.

Avauksen taustalla on kunta-alan sopimus, jossa palkankorotukset sidotaan osin vientialan määrittämään niin sanottuun yleiseen linjaan. Kunta-ala saisi tulevina vuosina automaattisesti enemmän kuin vientialat ovat sopineet. Yleinen linja on edellisillä neuvottelukierroksilla määritelty juuri teknologiateollisuudessa.

”Jotta kilpailukyky säilyy, edellytetään yksityisen sektorin ammattiliitoilta nyt suurta solidaarisuutta kunta-alan työntekijöitä kohtaan ja sen hyväksymistä, että kunta-alan nimelliset työehtosopimusten palkankorotukset ovat palkkaohjelman johdosta korkeampia kuin yksityisen sektorin palkantarkistukset. Löytyykö sellaista solidaarisuutta?” Ruohoniemi pohtii.

Siksi hän esittää, etteivät vientialat sopisi syksyllä työehtosopimuksissaan lainkaan palkankorotuksista. Tällöin yleistä linjaa ei syntyisi lainkaan, joten kunta-ala ei pystyisi sitomaan palkankorotuksiaan siihen.

Teknologiateollisuuden työnantajat haluaa välttää palkkakilpailun, jossa sen vastinpari Teollisuusliitto koventaisi palkkavaatimuksiaan kunta-alan palkkaohjelman takia.

”Liittojen olemassaolon oikeutus ei tule siitä, että neuvotellaan omille jäsenille enemmän kuin muille. Oikeutus tulee siitä, että reagoidaan muuttuviin tilanteisiin ja rakennetaan yhdessä työehtoja, joilla yritykset ja niiden työntekijät voivat menestyä muuttuvassa toimintaympäristössä”, Ruohoniemi kirjoittaa blogissaan.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto tyrmää Ruohoniemen avauksen.

”Käytännössä työnantaja tarjoaa tässä meille nollaratkaisua. He ajattelevat niin, että työnantajat sitten hyväntahtoisesti maksaisivat palkankorotuksia osaavalle työvoimalle”, Aalto sanoo HS:lle.

Riku Aalto.

”Käytännössä työnantaja tarjoaa tässä meille nollaratkaisua.”

Ruohoniemen mukaan Ruotsissa on jo pitkään tehty numerottomia sopimuksia, ”eivätkä palkansaajat ole joutuneet mieron tielle”. Aalto ei perustelua osta. Hän sanoo, etteivät suomalaiset työnantajat eivät ole aiemminkaan vapaaehtoisesti useimmiten sopineet paremmista korotuksista kuin mitä työehtosopimukseen on kirjattu. Siksi Teollisuusliitto vaatii, että palkankorotuksista sovitaan vastaisuudessakin työehtosopimuksissa.

Aalto viittaa myös hintojen kiihtyvään kallistumiseen.

”Kun inflaatio hakkaa kahdeksaa tai kymmentä prosenttia, niin voi kysyä, onko kukaan huolissaan työntekijöiden ostovoimasta. Kilpailukyky meillä näyttää olevan ihan kohtalaisessa kunnossa”, hän sanoo ja viittaa Teknologiateollisuuden omiin arvioihin yritysten uusien tilausten ja kokonaistilauskannan vahvuudesta.

Myös Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen esitti Helsingin Sanomien haastattelussa viime viikolla, että työnantajapuoli voisi lopettaa palkankorotuksista sopimisen työehtosopimuksissa. Vielä parempi vaihtoehto Pentikäisen mielestä olisi, että työnantajapuoli lopettaisi työehtosopimusten solmimisen kokonaan.

Suomen Yrittäjät ei solmi työehtosopimuksia itse. Jarkko Ruohoniemen avausta voikin pitää sikäli merkittävämpänä, että hän johtaa yhtä keskeisimmistä työehtosopimuksia sopivista työnantajajärjestöistä. Jos Teknologiateollisuuden työnantajat päättäisi lopettaa palkankorotuksista sopimisen työehtosopimuksissa, niin myös tapahtuisi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat