Ministeri Skinnari vierailee Yhdysvalloissa, esillä Euroopan turvallisuustilanne ja metsäala

Vierailulla on tarkoitus käydä keskustelua Euroopan turvallisuustilanteesta, sekä syventää maiden välistä yhteistyötä mm. metsäalalla ja teknologiasektorilla.

14.6. 13:56

Ville Skinnari vierailee Yhdysvalloissa.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd) vierailee 14.–17. kesäkuuta 2022 New Yorkissa ja Washingtonissa.

Skinnari tapaa Yhdysvaltojen hallinnon ja kongressin edustajia, joiden kanssa hän keskustelee Euroopan turvallisuustilanteesta. Skinnari vierailee myös Maailmanpankissa, missä esillä ovat kestävän kehityksen rahoitustilanne ja yksityisen rahoituksen rooli kehitysavussa.

Skinnari osallistuu myös New Yorkissa YK:n turvallisuusneuvoston avoimeen istuntoon ja tapaa YK:n kehitysasioista vastaavan varapääsihteerin Amina Mohammedin. Skinnari tapaa vierailulla myös New Yorkin kaupungin johtoa.

Washingtonissa esillä ovat Suomen ja Yhdysvaltain yhteistyö metsäalalla ja biotaloudessa sekä teknologiasektorilla. Ohjelmassa on keskustelutilaisuuksia metsiin ja ilmastonmuutokseen keskittyviin teemoihin sekä 6G-teknologiaan.

”Suomi on maailman kärkimaa kestävän metsänhoidon ja metsäteollisuuden innovaatioiden saralla. Yhdysvallat on jo nyt metsäteollisuutemme tärkeimpien vientimaiden joukossa”, ministeri Skinnari toteaa ulkoministeriön tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat