Pääministeri Marin Ylellä Wille Rydmania koskevista syytöksistä: ”Olin järkyttynyt siitä, mitä luin”

Sunnuntaina pääministerin haastattelu­tunnilla toimittajien kysymyksiin vastannut Sanna Marin sanoi uskovansa, että Rydmanin käytökseen kohdistuvat epäilyt selvitetään.

”Asiat eivät kyllä kovin hyvää kuvaa anna siitä, millaista toimintaa on ollut”, pääministeri Sanna Marin kommentoi sunnuntaina Rydmanin tapausta. Kuvassa Marin kuvattuna 8. huhtikuuta Helsingissä.

19.6. 15:04

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman on useiden naisten kertomusten mukaan käyttäytynyt epäasiallisesti heitä kohtaan. Helsingin Sanomat julkaisi sunnuntaina laajan jutun aiheesta.

Rydmanin kanssa tekemisissä olleet naiset kertovat hänen olleen puheissaan asiaton ja seksuaalissävytteinen, käyttäytyneen uhkaavasti ja tuputtaneen heille alkoholia. Osa naisista on ollut alaikäisiä silloin, kun Rydman on lähestynyt heitä. Rydman itse kiistää toimineensa epäasiallisesti jutussa esiintyviä naisia kohtaan.

Pääministeri Sanna Marin (sd) vastasi Ylen pääministerin haastattelu­tunnilla tapausta koskevaan kysymykseen. HS:n pääkirjoitustoimittaja Anna-Liina Kauhanen kysyi pääministeriltä, mitä esiin tulleet asiat hänen mielestään kertovat suomalaisesta poliittisesta kulttuurista Marinin pääministeri­kaudella.

”Ehkäpä en tekisi yhtäläisyysmerkkejä Wille Rydmanin mahdollisen käytöksen ja oman pääministerikauteni osalta”, pääministeri sanoi.

”Olin järkyttynyt siitä, mitä luin. Asiat eivät kyllä kovin hyvää kuvaa anna siitä, millaista toimintaa on ollut."

Marin sanoi myös uskovansa, että Rydmanin käytökseen kohdistuvat epäilyt selvitetään. Hänen mukaansa on tärkeää, että mikäli epäasiallista käytöstä tai häirintää ilmenee, asiat tuodaan esille.

Helsingin Sanomat on selvittänyt pitkään väitteitä Rydmanin epäasiallisista suhteista nuoriin naisiin ja alaikäisiin tyttöihin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat