Ministeriö teki tutkintapyynnön esteellisyysepäilystä – Valtorin toimitusjohtaja irtisanoutui: ”Päädyin ratkaisuun itse”

Valtiovarainministeriö on tehnyt Latvakankaasta tutkintapyynnön Helsingin poliisille.

Valtiovarainministeriö käynnistää uuden toimitusjohtajan haun Valtorille.

20.6. 16:05 | Päivitetty 20.6. 16:59

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin toimitusjohtaja Tero Latvakangas on irtisanoutunut tehtävästään. Asiasta kertovat valtiovarainministeriö ja Valtori tiedotteissaan.

Ministeriö on tehnyt Latvakankaasta tutkintapyynnön Helsingin poliisille esteellisyysepäilyyn liittyen. Tiedotteen mukaan tutkintapyyntö on tehty 16. kesäkuuta.

Latvakangas kertoo HS:lle, ettei toistaiseksi kommentoi tutkintapyyntöä tai sen sisältöä julkisuuteen tarkemmin.

”En koe, että asiassa olisi mitään salattavaa, mutta en valitettavasti pysty sitä tarkemmin kommentoimaan”, Latvakangas totesi asian keskeneräisyyteen viitaten.

Latvakangas kertoo, että päätös irtisanoutumisesta on hänen itsensä, eikä häntä ole mitenkään painostettu lähtemään Valtorista.

”Voin käsi sydämellä sanoa, että miltään taholta ei ole tullut painostusta irtisanoutua. Päädyin ratkaisuun itse, koska ajattelin, että tässä tilanteessa se on selkeämpää Valtorille ja kaikille muillekin osapuolille”, Latvakangas toteaa.

Hän jatkaa tehtävässään normaalin irtisanoutumisajan puitteissa 22. heinäkuuta saakka.

Myöskään valtiovarainministeriöstä ei kommentoida tarkemmin tutkintapyynnön sisältöä.

”Tässä kohdassa ei pystytä kommentoimaan asian yksityiskohtia sen enempää. Poliisi vastaa tapauksen tutkinnasta ja viestinnästä”, valtiovarainministeriön osastopäällikkö Jarkko Levasma toteaa HS:lle.

Myös hän vahvistaa, että Latvakangas teki lähtöpäätöksensä itsenäisesti.

Levasman mukaan mikäli Latvakangas ei itse olisi irtisanoutunut, olisi ministeriö kuitenkin todennäköisesti ryhtynyt hallinnollisiin toimenpiteisiin, kuten esimerkiksi virastapidättämiseen poliisitutkinnan ajaksi.

Valtiovarainministeriö kertoo käynnistävänsä uuden toimitusjohtajan haun Latvakankaan tilalle. Toimitusjohtajan sijaisena toimii Valtorin asiakaskokemusjohtaja Paula Kujansivu.

Kujansivun mukaan Latvakankaan esteellisyysepäilyt eivät tule vaikuttamaan Valtorin toimintaan, eikä niitä tulla käsittelemään Valtorissa sisäisesti, vaan asia on täysin poliisin käsissä.

”Me keskitymme jatkossakin siihen, että toteutamme yhtiön strategiaa arjessa ja viemme eteenpäin niitä muutoksia, mitkä olemme tässä aloittaneet”, Kujansivu toteaa.

Valtori päivitti strategiansa viime vuonna. Valtori on virasto, joka tuottaa valtionhallinnon tieto- ja viestintätekniikkapalveluita. Sillä on noin 1 400 työntekijää eri puolilla Suomea.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat