Saksan mukaan neuvottelut Suomen kanssa eivät muuttaneet Uniperin tulevaisuuteen liittyvien ratkaisujen aikataulua

Neuvotteluissa ollut omistaja­ohjausministeri Tuppurainen kuvailee keskusteluita hyviksi. Saksan mukaan neuvottelut eivät tuoneet tarkempaa selvyyttä siihen, missä aikataulussa Uniperin haasteet ratkaistaan.

Energiayhtiö Uniper kertoi perjantaina käyttävänsä kaasu­varastojaan voidakseen täyttää toimitusvelvoitteensa.

15.7. 18:39 | Päivitetty 15.7. 21:55

Saksan talousministeriö sanoo, että keskustelut omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen kanssa eivät ole tuoneet muutoksia siihen, missä aikataulussa Uniperin tulevaisuuteen liittyviä ratkaisuja tullaan tekemään, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tuppurainen kommentoi keskusteluita torstaina. Hänen mukaansa ”keskustelut olivat hyviä ja rakentavia”, vaikka työtäkin on vielä tehtävä.

Saksan talousministeriön tiedottajan mukaan keskustelut eivät ole vaikuttaneet ratkaisun löytämiseen liittyviin aikatauluihin. Hänen mukaansa varsinaisia aikarajoja ratkaisun saamiseksi ei ole edes asetettu.

Tarkempia kommentteja keskusteluiden sisällöstä ei ole annettu.

Lue lisää: Edus­kunnan talous­valiokunta kutsuu omistaja­ohjaus­ministeri Tuppuraisen kuultavaksi

Tuppurainen on Saksassa keskustelemassa Uniperin pelastamisesta. Saksalainen energiayhtiö Uniper, josta Suomen valtionyhtiö Fortum omistaa 78 prosenttia, on vaikeuksissa maakaasun puutteen ja hinnan nopean nousun vuoksi.

Tahti, jolla Uniper tekee nyt tappiota kaataisi yhtiön muutamassa viikossa, jos sitä ei tueta.

Maanantaista lähtien yhtiö ei ole saanut Venäjältä lainkaan kaasua Nord Stream 1 -putkea pitkin. Nyt Uniperin tiedottaja kertoo, että se aikoo käyttää osan maanalaisista kaasuvarastoistaan täyttääkseen osan toimitusvelvoitteistaan, kertoo uutistoimisto Reuters.

"Supistamme parhaillaan varastojemme kaasumääriä toimittaaksemme kaasua asiakkaillemme ja varmistaaksemme Uniperin maksuvalmiuden", tiedottaja sanoi.

Torstaina Saksan kaasuvarannot talvea varten vähenivät ensimmäistä kertaa.

Kaasuputki Nord Stream 1 kymmenpäiväisestä huoltokatkosta ilmoitettiin maanantaina.

Venäjä väittää olevansa luotettava energian toimittaja, ja että se kunnioittaa kontaktejaan.

Lue lisää: Putositko kärryiltä? Tästä on kyse Uniperin kriisissä

Oikaisu 15. heinäkuuta 2022 kello 21.53: Toisin kuin artikkelissa aiemmin kerrottiin, Saksan talousministeriön edustajan kommentit liittyivät neuvottelujen aikatauluihin, eivät varsinaisesti Uniperin tulevaisuuteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat