Elina Pylkkänen ja Martti Hetemäki eivät keväällä onnistuneet ratkaisemaan hoitajien työriitaa, mutta nyt heillä on uusi ehdotus

Sote-alan palkkaohjelma- ja palkkaharmonisointirahat pitäisi käyttää siihen, että palkkauksesta tehdään nykyistä kannustavampaa, sanovat Elina Pylkkänen ja Martti Hetemäki. Kunta-alan sopimukseen kohdistuvan arvostelun he torjuvat: ”Tuntuu, että palokunta oli väärä.”

Elina Pylkkänen ja Martti Hetemäki kävelevät työ- ja elinkeinoministeriön tiloihin Helsingin Aleksanterinkadulla. Kaksikko johti keväällä kunta-alan työriitaa ratkonutta sovittelulautakuntaa, jonka ehdotuksen pohjalta kunta-alalle syntyi monivuotinen sopimus. Hoitajaliitot kuitenkin jäivät sovun ulkopuolelle.

| Päivitetty

Elina Pylkkäsellä ja Martti Hetemäellä on uusi ehdotus hoitajien pitkittyneen työriidan ratkaisemiseksi.

Kaksikko johti keväällä sovittelulautakuntaa, jonka antaman sovintoehdotuksen myötä kunta-alalle syntyi kolmivuotiset sopimukset. Hoitajaliitot Tehy ja Super jäivät ratkaisun ulkopuolelle, koska ne haluavat muita aloja suuremman palkkaohjelman. Ne ovat kertoneet valmistelevansa joukkoirtisanoutumista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat