Saarikko Ylelle: Keskusta valmis rajoittamaan venäläisten viisumeita, syytä toimia pian – hallitus ja presidentti keskustelevat asiasta tänään

Venäläisten matkailijoiden avoin pääsy Suomeen on herättänyt paheksuntaa Ukrainan sodan takia.

Presidentti Sauli Niinistö toivotti hallituksen tervetulleeksi tasavallan presidentin esittelyyn ja tapaamiseen Kultarannassa Naantalissa torstaina.

4.8. 5:20 | Päivitetty 4.8. 13:44

Presidentti Sauli Niinistö ja hallitus tapaavat tänään Kultarannassa presidentin esittelyn yhteydessä. Niinistö kertoi tapaamisen edellä HS:lle haluavansa keskustella hallituksen kanssa venäläisille myönnettävistä turistiviisumeista, joilla nämä pääsevät Suomeen ja muualle Schengen-alueelle.

Valtiovarainministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko (kesk) sanoi keskiviikkoiltana A-studiossa, että hän ja keskusta ovat valmiita rajoittamaan turistiviisumien myöntämistä venäläisille. Hänen mukaansa asiassa kannattaa edetä ”niin pian kuin mahdollista”, vaikka se ei ole helppo.

”On hyvä muistaa, että vuosikymmenten aikana on syntynyt suomalaisten ja venäläisten välille paljon kanssakäymistä, ihmissuhteita, perhesuhteita ja ystävyyssuhteita”, Saarikko sanoi.

Samalla hän sanoi ymmärtävänsä ja tunnistavansa ärtymyksen siitä, että Ukrainaan hyökänneen Venäjän kansalaiset voivat turistiviisumeilla matkailla Suomessa.

Saarikon mukaan ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) esittelee Kultarannan tapaamisessa tilannekatsauksen asiasta.

Ulkoministeriöstä kerrottiin eilen STT:lle, että presidenttiä on informoitu vaihtoehdoista venäläisten viisumikäytäntöjen mahdolliseksi muuttamiseksi.

Venäläisten matkailijoiden avoin pääsy Suomeen on herättänyt paheksuntaa Ukrainan sodan takia.

Presidentti kertoi aikeistaan Helsingin Sanomien haastattelussa tiistaina, mutta ei kertonut siinä vielä tarkemmin omista näkemyksistään vaan ilmoitti keskustelevansa niistä ensin hallituksen kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat