Pääministerillä on eduskunta­ryhmän luottamus, sanoo Sdp:n Lindtman: ”Suomalaiset osaavat nähdä eron yksityis­elämän ja julkisten tehtävien välillä”

Pääministeri Marin on kiistänyt käyttäneensä huumeita. HS seuraa politiikan uutispäivää hetki hetkeltä tässä jutussa.

Pääministeri Sanna Marin (sd) osallistui Flow-festivaalin paneelikeskusteluun viime perjantaina.

18.8. 9:46 | Päivitetty 18.8. 16:57

Pääministeri Sanna Marinilla (sd) on eduskuntaryhmän luottamus, sanoi Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman torstaina.

”Meidän ryhmällä on luottamus pääministeriin, siitä ei ole epäilystäkään”, hän sanoi.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt videoita, joissa Marin tanssii ja juhlii julkisuuden henkilöiden kanssa. Videot ovat nostaneet kysymyksen, onko Marin ollut seurueessa, jossa käytetään huumeita tai käyttänyt niitä itse.

Oppositiopuolue perussuomalaisten johtaja Riikka Purra ja hallituspuolue keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ovat esittäneet, että Marinin pitäisi mennä huumetestiin.

Lindtmanin mukaan on Marinin oma asia, haluaako hän mennä huumetesteihin. Eduskuntaryhmässä sellaista ei vaadita. Myöhemmin torstaina Marin sanoi, että hän on valmis menemään testiin.

Lue lisää: Pääministeri Marin kiisti käyttäneensä huumeita, sanoi olevansa valmis menemään huumetestiin

Sdp:n eduskuntaryhmä oli torstaina koolla kesäkokouksessaan Kuopiossa. Siellä käsiteltiin muun muassa inflaation torjuntakeinoja.

Lindtmanin mukaan kokouksessa keskusteltiin myös Marinin juhlimisvideoista. Hänen mukaansa ryhmän sympatiat ovat Marinin puolella.

”Jos ystävien kanssa tanssii yksityisessä tilaisuudessa, en osaa nähdä, että siinä on suurta ongelmaa”, Lindtman sanoi.

”Olen varma, että suomalaiset osaavat nähdä eron yksityiselämän ja julkisten tehtävien välillä.”

Marin kiisti aiemmin torstaina pitämässään tiedotustilaisuudessa, että hän olisi käyttänyt videoilla näkyvissä juhlissa huumausaineita. Hän sanoi, ettei ole nähnyt kenenkään muunkaan käyttävän niitä.

Hän ei kiistänyt videoiden aitoutta vaan kertoi pettyneensä siihen, että hänestä yksityistilaisuudessa kuvatut videot leviävät julkisuudessa.

Videoista uutisoi ensimmäisenä Iltalehti. Videot on ilmeisesti julkaistu alun perin Instagramin Tarinat-osiossa, josta videot poistuvat vuorokauden kuluessa.

Viime vuonna Marinin juhlimisesta nousi kohu, kun hän jatkoi iltaansa Helsingin yöelämässä vaikka oli saanut tiedon altistumisestaan koronavirukselle. Lisäksi hän oli jättänyt valtioneuvoston virkapuhelimensa kotiin vastoin ohjeita.

Marin pyysi toimintaansa anteeksi.

”Pyydän anteeksi omaa käytöstäni ja toimintaani. En ole toiminut tässä parhaalla mahdollisella tavalla, ja sitä pyydän anteeksi”, hän sanoi tuolloin.

Sosiaalisessa ja perinteisessä mediassa kerrottiin laajasti torstaina, että Marinin juhlimisvideolla olisi kuultu taustalta muun muassa ”jauhojengi”-huutoja. Myös Helsingin Sanomien uutisen aiemmassa versiossa mainittiin asiasta. On kuitenkin epäselvää, mitä videolla sanotaan.

Marin sanoi toimittajille torstaina, että videolla ei sanota ”jauhojengi” vaan jotain muuta.

Videolla hoilataan myös muun muassa Petri Nygårdin Selvä päivä -kappaletta.

Juttua muokattu 18.8. klo 16.13: Lisätty tieto siitä, että HS:n uutisen aiemmassa versiossa mainittiin jauhojengi-sana, mutta ei ole varmaa, käytettiinkö sitä videolla. Juttua on muokattu kauttaaltaan uutistilanteen edetessä päivän mittaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat