Pääministerin bilevideot ovat peräisin julkkis­kuvaajan ”juhlatililtä” – tämä videoista tiedetään

Videoilla esiintyy henkilöitä, jotka on jo aiemmin yhdistetty pääministeri Sanna Marinin vapaa-ajanviettoon.

18.8. 17:59

Pääministeri Sanna Marinin (sd) juhlinta viihdemaailman henkilöiden kanssa on herättänyt keskustelua sen jälkeen, kun sosiaalisessa mediassa alkoi liikkua yksityisjuhlissa kuvattuja videopätkiä.

Videot ovat herättäneet kysymyksiä pääministerin harkintakyvystä, päihteiden käytöstä ja turvallisuudesta. Marin totesi itse tänään lehdistölle, että illan aikana juhlissa oli mukana myös henkilöitä, joita hän ei tuntenut entuudestaan.

Marin kiisti torstaina käyttäneensä huumeita ja sanoi voivansa mennä huumetestiin.

”Minulla ei ole mitään salattavaa. En ole käyttänyt huumeita, eikä sikäli ole mikään ongelma mennä testeihin. Mutta pidän myös aika erikoisena, että tällaista vaaditaan”, hän sanoi.

Marinin mukaan juhlissa käytettiin alkoholia ja hän nautti ainoastaan mietoja alkoholijuomia. Hän sanoi juhlineensa ”railakkaastikin”.

Lue lisää: Pääministeri Marin kiisti käyttäneensä huumeita, sanoi olevansa valmis menemään huumetestiin

Lue lisää: Pääministerillä on eduskunta­ryhmän luottamus, sanoo Sdp:n Lindtman: ”Suomalaiset osaavat nähdä eron yksityis­elämän ja julkisten tehtävien välillä”

HS:n tietojen mukaan videot on kuvattu pari viikkoa sitten kahdessa asunnossa. Tiettävästi asunnot kuuluvat juhlaseurueen jäsenille.

Kahden minuutin mittaisella koosteella näkyy päihtyneitä juhlijoita tanssimassa intensiivisesti musiikin tahtiin kameran edessä. Videolla kuuluu muun muassa huudahdus ”vittu tästä tulee hyvä fiilis”. Pääministeri nähdään polvillaan lattialla tekemässä vapautuneita tanssiliikkeitä.

Videot ovat alkujaan rayharautio-nimiseltä yksityiseltä Instagram-tililtä. Sen omistajaksi kerrotaan valokuvaaja ja somevaikuttaja Janita Autio, joka kuvaa työkseen pääosin mainoksia ja henkilökuvia.

HS:n tietojen mukaan kyse on niin sanotusta juhlatilistä tai ”kännitilistä”, jollaisia jotkut muutkin julkisuuden henkilöt ylläpitävät. Tilejä pääsee seuraamaan vain ylläpitäjän luvalla ja tileillä jaetaan juhlissa otettua kuva- ja videomateriaalia.

Tilillä on 92 seuraajaa, joiden joukossa on videolla esiintyviä henkilöitä, kuten Marin ja hänen ystävänsä, kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd).

Nurmisen ja Marinin juhliminen oli aiemmin otsikoissa syksyllä 2021, kun Marin vei joukon juhlijoita jatkoille pääministerin virka-asunnolle Kesärantaan. Tapaus herätti keskustelua virka-asunnon turvajärjestelyistä.

Joulukuussa 2021 Marin pyysi julkisesti anteeksi sitä, että hän jatkoi iltaansa Helsingin yöelämässä vaikka oli saanut tiedon altistumisestaan koronavirukselle. Lisäksi hän oli jättänyt valtioneuvoston virkapuhelimensa kotiin vastoin ohjeita.

Lue lisää: ”Pyydän anteeksi omaa toimintaani” – Sanna Marin sanoo, että hänen olisi pitänyt käyttää parempaa harkintaa viikonloppuna

Lue lisää: Parhaita timanttijuttuja: Kesärannan öiset juhlat leimasivat nuoren kansanedustajan ”Bile-Ilmariksi” – ”Kielenkäyttö on ollut kohtuutonta”, sanoo Ilmari Nurminen HS:n haastattelussa

Valokuvaaja Janita Autio on nähty tänä kesänä juhlimassa pääministerin kanssa muissakin yhteyksissä.

Heinäkuussa Autio otti Marinista kansainvälistäkin näkyvyyttä saaneen kuvan Ruisrock-festivaaleilla.Autio kertoi Ilta-Sanomille olleensa etukäteen yhteydessä Mariniin huomattuaan pääministerin matkustavan festivaaleille. Jutun mukaan Autio ja Marin kohtasivat Ruisrockissa kuitenkin sattumalta.

Heinäkuun 24. päivänä Autio ja Marin viettivät aikaa laulaja-näyttelijä Olavi Uusivirran suurilla puutarhajuhlilla.

Lauantaina 13. elokuuta Uusivirta julkaisi Instagramissa Flow-festivaaleilta kuvan, jossa olivat muun muassa pääministeri Marin ja laulaja Alma. Marinin tiedetään myös suunnanneen viikonloppuna Uusivirran järjestämille aamuöisille jatkoille.

Nyt leviävällä videolla Autio ja Marin halailevat musiikin tahtiin useiden julkkisten stylistina toimineen Vesa Silverin kanssa.

Videolla näkyy muitakin julkisuudesta tuttuja henkilöitä, kuten Emma-palkittu poplaulaja Alma ja hänen siskonsa Anna. Lisäksi videolla esiintyvät radiojuontajat Tinni Wikström ja Karoliina Tuominen. He työskentelevät Sanoma Media Finlandin radiokanavilla. Helsingin Sanomat kuuluu samaan yhtiöön.

Tuominen totesi HS:lle pitävänsä harmillisena sitä, että yksityinen video on päätynyt julkiseen levitykseen.

”Kyseisessä tilanteessa ei ole ollut mitään laitonta, vain ihmisiä pitämässä hauskaa.”

Wikström ilmoitti HS:lle, että hän ei kommentoi illanviettoa. Muut tavoitellut henkilöt eivät ole vastanneet soittopyyntöihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat