Perjantain tiedotus­tilaisuudessa saatiin useita napakoita vastauksia, kun Marin vastasi toimittajien kysymyksiin

Pääministeri Sanna Marin (sd) vastasi perjantaina median edustajien kysymyksiin juhlimisestaan ja niistä julkaistuista videoista.

19.8. 20:44

Pääministeri Sanna Marin (sd) järjesti perjantaina tiedotustilaisuuden, jossa hän vastasi median edustajien kysymyksiin juhlimisestaan ja niistä julkaistuista videoista.

Marinin juhlinta viihdemaailman henkilöiden kanssa on herättänyt keskustelua sen jälkeen, kun sosiaalisessa mediassa alkoi liikkua yksityistilaisuudessa kuvattuja videopätkiä.

Marin kertoi tiedotustilaisuudessa muun muassa käyneensä huumetestissä perjantaina. Testin tulokset tulevat viikon kuluessa.

Lue lisää: Marin: Toimintakykyni oli juhlimisesta huolimatta oikein hyvä, työtehtäviä ei ole jäänyt hoitamatta – Pääministeri kertoi käyneensä huumetestissä

Tiedotustilaisuudessa kuultiin useita vastauksia, jotka napakkuudessaan jäävät todennäköisesti elämään.

STT:n toimittaja kysyi Marinilta, näkeekö pääministeri jälkeenpäin katsottuna, että hänen olisi pitänyt tehdä jotain toisin.

”Haluan ajatella, että jopa tällaisissa asemissa olevat ihmiset voivat viettää vapaa-aikaa, viettää sitä ystäviensä kanssa ja voivat juhlia railakkaastikin”, Marin sanoi.

”Haluan uskoa siihen, että olisimme sellaisessa tilanteessa, että osaamme erottaa työtehtävien hoidon ja sen, että joskus jokainen meistä tarvitsee vapaata ja tarvitsee myös iloa elämäänsä.”

Pääministerin juhlinnasta levinneitä videoita Marin kommentoi sanomalla, että hän halusi luottaa siihen, että yksityisissä tiloissa kuvatut videot eivät tulisi julkisuuteen. Tämän jälkeen Marinilta tarkennettiin vielä, olisiko hän toiminut jotenkin toisin, esimerkiksi että ei olisi luottanut kavereihinsa niin paljon.

”Kyllä minä haluan luottaa ihmisiin. Haluan luottaa, luotan ystäviini. Uskon ja tiedän myös, että eivät minun ystäväni ole näitä [videoita] julkisuuteen vieneet”, Marin sanoi.

”Yhtään pääministerin työtehtävää ei ole jäänyt hoitamatta sen vuoksi, että minä olen viettänyt iltaa ystävieni kanssa.”

Marinilta saatiin napakka vastaus, kun Seiskan toimittaja kysyi Marinilta, onko hän tietoinen siitä, että Tor-verkkoon olisi vuodettu kuvamateriaalia juhlista, joissa hän on ollut.

Tor on lyhenne sanoista ”The Onion Router”, eli sipulireititys. Se viittaa tapaan, jolla liikenne Tor-verkossa salataan kerroksittain. Reititys mahdollistaa internetin anonyymin käytön.

Marin kertoi, että hän ei ole tällaisesta vuodosta tietoinen. Syykin oli yksinkertainen.

”En minä ole Tor-verkossa, enkä seuraa erilaisia pimeitä internetin keskustelu­foorumeita.”

Marin huomautti, että verkosta löytyy kaikenlaista, myös manipuloitua, materiaalia.

”Varmasti internetin pimeissä syövereissä on vaikka mitä materiaalia, mutta minä en anna sen vaikuttaa työtehtäviini”, hän sanoi.

Marinin vastasi kysymyksiin myös omasta alkoholinkäytöstään.

Marin kertoi käyttävänsä pääosin hyvin vähän alkoholia. Kesällä ystävien kanssa hän myönsi olleensa joskus humalassa.

”Omin jaloin olen aina kävellyt ja seuraavana aamuna herännyt aika aikaisin. Tänä kesänä en muista, että olisin nukkunut yli yhdeksään yhtenäkään aamuna. Enkä kyllä muista, että olisi ollut yhtenäkään aamuna edes krapulaa”, Marin sanoi.

”Tai itseasiassa tiedän, että yhtenäkään aamuna ei ole ollut edes krapulaa.

Marin myös kielsi havainneensa tilanteita, joissa muut ihmiset olisivat olleet huumaus­aineiden vaikutuksen alaisina.

”Ulkomailla olen joskus nähnyt, kun ihmiset polttavat pilveä”, hän tiivisti kokemuksensa.

Pääministeriltä kysyttiin myös, millaiseen päihteidenkäyttöön hän kannustaa suomalaisia.

Marin antoi kysymykseen napakan vastauksen: ”Lailliseen päihteidenkäyttöön.”

Perjantain tiedotustilaisuudessa Marinilta kysyttiin useaan otteeseen, olisiko hän tarvittaessa ollut vapaailtanaan työkykyinen ja olisiko hän ollut kykeneväinen kutsumaan koolle presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivalio­kunnan yhteiskokouksen esimerkiksi kriisitilanteen sattuessa.

”Mikäli kriisitilanne olisi, niin minä kyllä tietäisin siitä ennen kello 12 lauantai-iltana”, Marin vastasi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat