Perussuomalaiset vaatii hallitusta hätäkokoukseen energia­teollisuuden kanssa: ”On puututtava hintoihin”

Perussuomalaisten mielestä tulonsiirrot tai verojen laskeminen eivät ole riittäviä toimia energiakriisissä.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mielestä energiakriisissä tulonsiirrot tai veroalet eivät enää riitä.

29.8. 11:55

Perussuomalaiset vaatii, että hallitus ryhtyisi kriisineuvotteluihin energiateollisuuden kanssa. Asiasta kertovat puolueen puheenjohtaja Riikka Purra ja toinen varapuheenjohtaja Lulu Ranne tiedotteessa.

Perussuomalaisten mielestä tulonsiirrot tai verojen laskeminen eivät ole riittäviä toimia. Puolueen mukaan sähkön tuotanto pitäisi maksimoida ja sähköä myytävä kuluttajille kohtuuhinnalla tarvittaessa jopa pörssin ohi.

”Tilanne on kriisiytymässä. Tulonsiirrot tai veroalet eivät enää riitä. On puututtava hintoihin”, sanoo Purra tiedotteessa.

”Muuten kuluttaja romahtaa eikä kyse suinkaan ole vain pienituloisista. Hallituksen on kokoonnuttava hätäkokoukseen.”

Puolueen mielestä hallituksen olisi ryhdyttävä toimiin yhdessä energiateollisuuden sekä Pohjoismaiden ja Baltian maiden hallitusten kanssa.

Perussuomalaiset kyseenalaistaa sähkön pörssihintojen toimivuuden nykyoloissa. Puolueen mukaan Pohjoismaiden ja Baltian ei tule joutua ”Saksan ja Ranskan energiapolitiikan virheiden maksajaksi”.

”Kotimainen ja pohjoismainen puhdas sähkö on myytävä kuluttajille kohtuuhinnalla, tarvittaessa pörssin ohi. Pörssisähkön hinnoittelu ei ole luonnon laki, joten sitä on muutettava ennen kuin kansalaiset nujertuvat sähkölaskujensa alle”, sanoo Ranne tiedotteessa.

Lisäksi perussuomalaiset vaatii, että tehoreservistä vapautuneita voimaloita, kuten Fortumin Meri-Porin hiilivoimala, otettaisiin takaisin käyttöön. Lisäksi puolue vaatii, että Helenin hiilivoimaloiden sulkeminen Helsingissä peruttaisiin.

Hallituksen on tarkoitus sopia energian hinnannousua kompensoivista toimista budjettineuvotteluissa tällä viikolla. Ehdotettuja toimia ovat olleet esimerkiksi sähkön arvonlisäveron alentaminen, sähköveron keventäminen määräaikaisesti ja päästöoikeuksien lisääminen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat