Tehy ja Super antoivat kaksi uutta lakkovaroitusta Ouluun – koskevat tehohoitoa ja kotihoitoa

Super ja Tehy ovat antaneet tätä ennen syksylle kolme lakkovaroitusta.

Superin Silja Paavola ja Tehyn Millariikka Rytkönen kuvattuna tiedotustilaisuudessa toukokuussa.

29.8. 13:25 | Päivitetty 29.8. 17:32

Hoitajaliitot Tehy ja Super ovat antaneet kaksi uutta lakkovaroitusta, järjestöt tiedottavat. Järjestöt aikovat järjestää nelipäiväiset lakot, jotka koskevat Oulun yliopistollisen sairaalan tehohoitoa ja Oulun kaupungin kotihoitoa.

Lakon on määrä alkaa tiistaina 13. syyskuuta ja päättyä perjantaina 16. syyskuuta. Se koskee toteutuessaan Oulun yliopistollisen sairaalan Tehohoitokeskuksen aikuisten teho-, tehovalvonta- ja valvontahoitoyksiköitä sekä Oulun kaupungin Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen Kontinkankaan-Myllyojan kotihoitoa.

Samalla järjestöt asettavat voimaan haku- ja siirtokiellot, joiden aikana Tehyn ja Superin jäsenet eivät voi hakea tai ottaa vastaan lakkokohteissa avoinna olevaa työtä eikä siirtyä työhön tilapäisellä siirrolla. Kiellot ovat voimassa lakkojen ajan.

”Poliittisen päättäjän pitää herätä Ruususen unesta. Sote-sektori on vuosikausien aliresurssoinnilla kuihdutettu kuiviin ja hoitajapulan on annettu ajautua kaikkia kansalaisia koettelevaksi kriisiksi”, sanoo Superin puheenjohtaja Silja Paavola tiedotteessa.

Super ja Tehy ovat antaneet tätä ennen syksylle kolme lakkovaroitusta. Varoitukset koskevat teho-osastoja Varsinais-Suomen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiireissä sekä Helsingin kaupungin eteläistä kotihoitoyksikköä.

Ylen mukaan valtakunnansovittelija Anu Sajavaara on pyytänyt Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin teho-osastoa koskevan lakon siirtämistä. Työ- ja elinkeinoministeriö päättikin siirrosta maanantaina.

Oikaisu 29.8. kello 13.40: Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, lakkojen on määrä alkaa yli kahden viikon päästä, ei ensi viikolla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat