Uutis­suomalainen: Kokoomus­laiset ottaisivat hallitus­kumppaniksi mieluiten Sdp:n tai keskustan

Vastaajat perustelivat yhteistyöhalua Sdp:n kanssa muun muassa käytännön päätöksentekokyvyllä ja muiden vaihtoehtojen huonoudella.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko osallistuivat Eurooppa-foorumin keskustelutilaisuuteen viime viikolla.

30.8. 11:17

Kokoomuksen puoluevaltuutetuille mieluisimpia hallituskumppaneita olisivat Sdp ja keskusta, selviää Uutissuomalaisen tekemästä kyselystä.

Uutissuomalainen kysyi puoluevaltuutetuilta, minkä puolueen he ottaisivat mieluiten kokoomuksen päähallituskumppaniksi. Kyselyyn vastanneista Sdp:n valitsisi 41 prosenttia ja keskustan 38 prosenttia.

Vaihtoehdoiksi kyselyssä annettiin myös perussuomalaiset, vihreät ja vasemmistoliitto. Perussuomalaiset saivat kokoomusvaltuutetuilta 14 prosentin ja vihreät viiden prosentin kannatuksen. Vasemmistoliittoa ei valinnut kukaan.

Vastaajat perustelivat yhteistyöhalua Sdp:n kanssa muun muassa käytännön päätöksentekokyvyllä ja muiden vaihtoehtojen huonoudella. Keskustan kanssa vastaajat löysivät yhteistä talouskysymyksissä.

Uutissuomalaisen verkkokyselyyn vastasi kokoomuksen 60 puoluevaltuutetusta 37 valtuutettua. Vastaus oli mahdollista antaa nimellä tai nimettömästi.

Eduskuntavaalit käydään ensi keväänä. HS:n tuoreimmassa, elokuussa julkaistussa kannatusmittauksessa suosituin puolue oli kokoomus. Toiseksi suosituin oli Sdp ja kolmanneksi suosituin perussuomalaiset.

Lue lisää: Kokoomus edelleen suosituin puolue, perus­suomalaisten kannatus kasvoi yli prosentti­yksiköllä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat