Riikka Purra ja Petteri Orpo arvostelevat hallituksen velanottoa

Purra kirjoitti Twitterissä torstaina, että kuluvan hallituskauden jäljiltä Suomen ”julkinen talous on kipeä ja velkavuori on järjetön”. Orpon mukaan tukien myötä myös tulojen kasvattamiseen pitäisi panostaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kuvattiin EU-aiheisessa puheenjohtajatentissä Turussa viime viikolla.

1.9. 12:42 | Päivitetty 1.9. 15:11

Oppositiopuolue perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra arvostelee hallituksen velanottoa.

Purra kirjoitti Twitterissä torstaina, että kuluvan hallituskauden jäljiltä Suomen ”julkinen talous on kipeä ja velkavuori on järjetön”. Purran mukaan ”ainakaan asiasta jotakin ymmärtävät eivät nuku rauhassa”.

Myös toinen suuri oppositiopuolue kokoomus on ottanut hallituksen velanoton hampaisiinsa. Puolueen puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan ”Marinin hallituksen neljän vuoden velkapolitiikka jättää raskaan perinnön” vaikka selvää hänen mukaansakin on, että suomalaisia pitää tukea tulossa olevan vaikean talven aikana.

”Kokoomus lähtee siitä, että myös tulojen kasvattamiseen pitäisi panostaa. Se on ainoa tapa turvata suomalaisten hyvinvointi”, kokoomusjohtaja kirjoitti Twitterissä.

Hallituksen budjettineuvottelut päättyivät torstaina ja tiedotustilaisuus aiheesta järjestettiin alkuiltapäivästä.

Neuvotteluja oli käyty valtionvarainministeriön esityksen pohjalta, jonka mukaan Suomi ottaisi lisävelkaa 6,3 miljardia euroa ensi vuonna. Torstaina valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) kuitenkin myönsi, että mainittu velkapotti ei tule riittämään vaan alijäämä tulee selvästi kasvamaan. Valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa budjetin alijäämäksi kerrottiin lopulta 8,1 miljardia euroa.

Budjetin menopuolta kasvattavat entisestään indeksiperusteiset korotukset, korkomenojen kasvu sekä sähkön hinnannousua varalle valmisteilla olevat tukitoimet. Jälkimmäisten hintalapuksi hallitus arvioi kokonaisuudessaan 800 miljoonaa euroa.

Pääministeri Sanna Marin (sd) toisti torstaina eilisen viestinsä siitä, että Suomi elää ”ikään kuin sotataloudessa” viitaten sodan aiheuttamaan taloudelliseen tilanteeseen ja kallistuneeseen energiaan Euroopassa.

Lue lisää: Uusia tukia, sähkön arvonlisäveron lasku – hallitus tiedottaa tänään hinnannousun lievityskeinoista, tätä on odotettavissa

Lue lisää: Budjetin alijäämä kasvaa ensi vuonna 8,1 miljardiin euroon – katetaan velalla

Lue lisää: Tässä ovat budjettiriihen keskeiset päätökset

Uutista päivitetty klo 14.36: Lisätty tiedot valtioneuvoston tiedotustilaisuudesta sekä puoluejohtaja Petteri Orpon kommentit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat