Pääministeri Marin: Käytin lomani aikana useita päiviä Fortumin ja Uniperin kysymysten äärellä

Uutissuomalaisen mukaan valtiovarainministeri Annika Saarikko ehdotti heinäkuussa talouspoliittisen ministerivaliokunnan kutsumista koolle Uniper-sopimuksen vuoksi, mutta Marin ei sitä tehnyt.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) ja pääministeri Sanna Marin (sd).

2.9. 10:37 | Päivitetty 2.9. 12:40

Pääministeri Sanna Marin (sd) sanoo käyttäneensä heinäkuussa lomansa aikana useita päiviä Suomen valtion enemmistöomistamaan Fortumiin ja sen saksalaiseen tytäryhtiöön Uniperiin liittyvien kysymysten äärellä.

Hän kirjoittaa STT:lle lähettämässään viestissä, että yhtiöomistusten tilannetta on käyty läpi talouspoliittisen ministerivaliokunnan kokouksessa 28. kesäkuuta ja ministereille on toimitettu kesällä useaan otteeseen informaatiota asiasta.

”Lisäksi omistajaohjausosasto on käynyt asiaa muutoin läpi avainministerien kanssa. Ministeri [Annika] Saarikko on kertonut, että omistajaohjausosastolta saatu informaatio on ollut tuossa tilanteessa riittävää”, Marin kirjoittaa.

Hän lisää keskustelleensa omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen (sd) kanssa tilanteesta sen eri vaiheissa ja olleensa myös yhteydessä Saksan liittokansleriin Olaf Scholziin 9. ja 21. päivä heinäkuuta.

”Hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan kokous on pidetty kirjallisella menettelyllä 21.7., kun päätösesitys on ollut olemassa”, Marin kirjoittaa.

Uniperin pelastuspaketti julkistettiin seuraavana päivänä.

Marin kommentoi asiaa sen jälkeen, kun Uutissuomalainen oli kertonut, että valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) ehdotti heinäkuussa talouspoliittisen ministerivaliokunnan kokousta Uniper-sopimuksen vuoksi, mutta pääministeri Marin ei kutsunut sitä koolle. Kokouksen aiheena olisivat olleet Fortumin, Uniperin ja Saksan valtion välillä tuolloin käydyt neuvottelut.

Uutissuomalaisen mukaan Saarikko oli ollut asiasta Mariniin ja Tuppuraiseen epävirallisesti yhteydessä aikana, jolloin sekä Saarikko että Marin olivat lomalla.

Saarikko kertoo Uutissuomalaiselle, että koska kokousta ei järjestetty, hän hankki tietoa asiasta valtion omistajaohjausyksikön virkakunnalta. Järjestettyihin kahteen informaatiokokoukseen osallistui myös elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk).

Saarikon esikunnasta kerrottiin STT:lle, ettei asiaa haluta kommentoida tämän tarkemmin.

Muokkaus 2.9. klo 12.40: Päivitetty uutiseen pääministeri Marinilta saadut tiedot.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat