Kansanedustaja Erkki ”Susi” Pulliaisen kuolin­ilmoituskin oli poliittinen kannanotto

Vihreiden kansanedustajana 24 vuotta toiminut Erkki Pulliainen kuoli elokuussa.

Erkki Pulliainen kuvattuna eduskunnassa maaliskuussa 2011.

5.9. 11:39

Elokuussa kuolleen entisen kansanedustajan ja valtiopäiväneuvoksen Erkki Pulliaisen (vihr) poliittinen perintö kirjattiin hänen kuolinilmoitukseensa, joka julkaistiin sunnuntaina muun muassa Helsingin Sanomissa.

Pulliaisen omaisten ja ystävien allekirjoittamassa kuolinilmoituksessa listataan poliitikon teesit.

”Luonnon kantokykyä ei saa ylittää. Ihmisen sietokykyä ei saa ylittää. Päätösten pitkäaikaisvaikutukset on otettava huomioon. Yhtään laskua ei saa maksattaa tulevilla sukupolvilla”, ilmoituksessa lukee.

Vihreiden kansanedustajana 24 vuotta toiminut Pulliainen kuoli elokuussa pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Hän oli syntynyt vuonna 1938 Varkaudessa.

Erkki Pulliaisen kuolinilmoitus julkaistiin Helsingin Sanomissa sunnuntaina.

Eläintieteen professorinakin toiminut Pulliainen tunnettiin lempinimellä ”Susi-Pulliainen”. Myös hänen kuolinilmoituksessaan toivottiin mahdollisia muistamisia lahjoitettavaksi hyväntekeväisyyteen, susien tutkimiseen ja suojelemiseen.

Pulliainen tunnettiin ahkerana kirjoittajana, ja hänen viimeinen kirjansa Suomalainen susi ilmestyi vuonna 2019. Koulutukseltaan Pulliainen oli eläintieteilijä, maantieteilijä ja geologi. Hän toimi Oulun yliopiston eläintieteen professorina sekä luonnontieteellisen tiedekunnan dekaanina ja Helsingin yliopisto vihki hänet kunniatohtoriksi vuonna 2001.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat