Vanhanen: Eduskunnalla edellytykset käsitellä hallituksen lainapaketti energiayrityksille tämän viikon kuluessa

Hallitus antoi tänään eduskunnalle esityksen 10 miljardin euron valtuutuksesta, jonka pohjalta valtio voi myöntää energiayhtiöille lainoja ja takauksia.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk)

5.9. 11:57

Eduskunta saa heti syyskautensa alkajaisiksi kiireelliseen käsittelyyn hallituksen ison laina- ja takauspaketin energiayrityksille. Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk) arvioi, että eduskunta pyrkii käsittelemään esityksen muutamassa päivässä.

”Tämän viikon kuluessa on kaikki edellytykset käsitellä se”, Vanhanen arvioi STT:lle.

Hallitus antoi tänään eduskunnalle esityksen 10 miljardin euron valtuutuksesta, jonka pohjalta valtio voi myöntää energiayhtiöille lainoja ja takauksia.

Valtiovarainvaliokunta aloittaa asiantuntijakuulemiset jo tiistaina ennen täysistuntoa.

”Se tapahtuu tiistaina puolenpäivän jälkeen, kun lähetekeskustelu on vasta kahdelta alkavassa istunnossa. Tällaisen asian ennakkokuuleminen voidaan hoitaa jo kuitenkin siinä valtiovarainvaliokunnan kokouksessa”, sanoo valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd).

Esitys lainapaketista sisältyy hallituksen tämän vuoden kolmanteen lisätalousarvioon. Koska se on budjettiasia, se vaatii vain yhden käsittelyn täysistunnossa. Koskinen arvioi, että ensi viikon tiistai on sille todennäköisin aika.

Lue lisää: Suomen hallitus joutui miljardien energiapaketissa kiusalliseen pakkorakoon, ja apu tuli Ruotsista

Lue lisää: ”Tässä on ollut ainekset energia­teollisuuden Lehman Brothersiin” – Hallitus esittää 10 miljardin euron hätä­rahoitusta energia­yhtiöille

Lue lisää: Tämä sähkö­yhtiöiden kymmenen miljardin euron hätä­rahoituksesta kerrottiin: ”Valtion riskit on suojattu kattavasti”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat