Sanna Marinille tukea euro­parlamentista: ”Teistä on tullut ikoni, jota minäkin ihailen”

Pääministeri Sanna Marin puhui tiistaina europarlamentille syksyn ensimmäisessä täysistunnossa.

13.9. 10:03 | Päivitetty 13.9. 16:15

Vapaa-ajanviettonsa vuoksi kohujen keskelle joutunut pääministeri Sanna Marin (sd) sai tiistaina tukea EU-parlamentista.

”Tämä on Eurooppa, hyvät ystävät – paikka, jossa naiset voivat viedä maansa Natoon ja pitää samalla hauskaa”, sanoi belgialainen europarlamentaarikko Assita Kanko parlamentin täysistunnossa.

”Me tarvitsemme sitä, että pidätte päänne pystyssä, pääministeri Marin. Näyttäkää nuoremmille naisille, että politiikka kuuluu myös heille. Se on paikka, jossa he voivat olla oma itsensä ja käsitellä tärkeitä kysymyksiä, kuten ilmasto-, energia-, turvallisuus- ja muita kysymyksiä. Te ette ole yksin.”

Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmää edustava Kanko puhui sukupuolien välisestä tasa-arvosta ja kertoi myös omista kokemuksistaan. Hän sanoi, että tanssii paljain jaloin ja juo olutta kannattajiensa kanssa yhtä mielellään kuin lukee yökaudet europarlamentaarikon työhön liittyviä papereita työhuoneessaan.

”Kun teitä yritetään horjuttaa, teistä on tullut ikoni, jota minäkin ihailen”, Kanko sanoi.

Kankon yllä oli sanojen pontimeksi samanlainen biker-tyylinen nahkatakki, jollaista myös Marin on usein käyttänyt.

Pääministeri Marin piti tiistaina puheen EU-parlamentissa. Puheessaan hän vaati muun muassa, että viisumien myöntämistä venäläisille on rajoitettava voimakkaasti.

Marinilla oli muitakin faneja kuin Kanko. Parlamentin Renew-ryhmän meppejä oli sonnustautunut t-paitaan, jossa Marinia kehotettiin jatkamaan rokkaamista. Tällainen paita oli muun muassa suomalaismeppi Nils Torvaldsin (r) yllä. Paidassa oli teksti: ”Keep on rockin’ #SannaMarin!”

Marin oli kutsuttu ulkopuoliseksi puhujaksi parlamentin syksyn ensimmäiseen täysistuntoon Tämä on Eurooppa -debattisarjaan.

Marinin puhetta seuranneessa keskustelussa kuultiin puheenvuoro jokaiselta parlamentin poliittiselta ryhmältä.

Pääministeri Sanna Marin puhui europarlamentille tiistaina.

Lue lisää: Pääministeri Marin EU-parlamentille: Viisumien myöntämistä venäläisille on rajoitettava voimakkaasti

Seurasimme Marinin puhetta ja tiedotustilaisuutta hetki hetkeltä. Lue seuranta täältä:

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat