Hoitajaliittojen työriidan sovittelu jatkuu: ”Jonkin verran lähentymistä on tapahtunut”

Valtakunnansovittelijan toimiston mukaan Tehyn ja Superin työriitojen sovittelulle on varattu aikaa keskiviikkona, perjantaina ja sunnuntaina.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, Elsa-Maj Kirvesniemi, Anne Sainila-Vaarno ja Superin puheenjohtaja Silja Paavola työriidan sovittelussa valtakunnansovittelijan toimistolla elokuun lopussa.

6.9. 12:03 | Päivitetty 6.9. 20:24

Valtakunnansovittelijan toimisto jatkaa hoitajaliittojen Tehyn ja Superin työriitojen sovittelua tällä viikolla. Sovittelijan toimisto kirjoittaa viestipalvelu Twitterissä, että sovittelulle on varattu aikaa keskiviikkona, perjantaina ja sunnuntaina.

”Jonkin verran lähentymistä on tapahtunut, mutta paljon on työtä vielä jäljellä”, kirjoittaa valtakunnansovittelijan toimisto Twitterissä.

Superin ja Tehyn sekä työnantajapuolta edustavan Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n työriitaa on soviteltu valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran johdolla. Osapuolet ovat tavanneet Bulevardilla tiiviisti, edellisen kerran maanantaina ja sitä ennen viime viikolla.

Tehy ja Super ovat uhanneet kolmessa kaupungissa muun muassa teho-osastoja lakoilla, jollei sopua työriitaan synny. Työriidan taustalla ovat hoitajien muuta kunta-alaa suuremmat palkkavaatimukset.

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT julkisti sovittelujen jatkon edellä teettämänsä kyselyn, jonka mukaan enemmistö kansalaisista katsoo, ettei lakkoja saa ilman suojelutyötä kohdistaa potilaiden kannalta kriittiseen hoitoon.

Yli 80 prosenttia vastaajista oli täysin tai jokseenkin samaa mieltä kyselyn väittämän kanssa, jonka mukaan "Lakkoja ei saa kohdistaa ilman suojelutyötä potilaiden hengen ja terveyden kannalta kaikkein kriittisimpään hoitoon, kuten teho-osastoille, sydänvalvontaan ja vanhusten kotihoitoon".

Vastaajista 74 prosenttia kannatti lain säätämistä kansalaisten henkeä ja terveyttä turvaamaan, jos ammattijärjestö kieltäytyy suojelutyöstä lakkotilanteessa.

Kyselyn toteutti Taloustutkimus internetpaneelissa, jossa haastateltiin noin 1  200 ihmistä elo-syyskuun vaihteessa. Virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Oikaisu 6.9. kello 20.24: Toisin kuin artikkelissa virheellisesti kirjoitettiin, edellinen sovittelutapaaminen oli Bulevardilla maanantaina eikä viime viikon perjantaina.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat