Ministeri Antti Kurvinen puolustaa vierailuaan turkis­huutokaupassa: ”Pääkaupunki­seudun tietyn kuplan parkaisu”

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen kertoi tiistaina vierailleensa turkishuutokaupassa. Osaa suomalaisista julkaisut eivät miellyttäneet.

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk) kuvattiin hänen saapuessaan hallituksen budjettineuvotteluihin viime viikolla.

7.9. 10:10

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk) puolustaa viestipalvelu Twitterissä tiistaista vierailuaan turkishuutokaupassa. Kurvinen sai vierailustaan arvostelua sosiaalisessa mediassa.

Kurvinen teki tiistaina tutustumiskäynnin turkiksia valmistavan Saga Fursin turkishuutokauppaan. Hän kertoi käynnistään kuvapalvelu Instagramissa ja kehui huutokauppaa ja turkiksia monisanaisesti.

”Kauppa käy kuumana ja rahaa virtaa Suomeen!” hän muun muassa kirjoitti.

Kurvinen poseerasi kuvissa turkisten kanssa ja kuvaili niiden olevan ”suomalaista, vastuullista laatua”. Kurvisen mukaan turkistarhaajilta tuli kiitosta hallituksen koronatuille.

Osaa suomalaisista ministerin julkaisut eivät miellyttäneet. Sosiaalisessa mediassa hän sai arvostelua turkistuotantoa vastustavilta kansalaisilta, joiden mielestä ministerin ei pitäisi osoittaa julkista tukeaan epäeettiselle alalle.

Maa- ja metsätalousministerinä turkistarhaus ja eläinsuojelu ovat Kurvisen vastuualuetta.

Moni myös huomautti, että Kurvinen itse omistaa Saga Fursin osakkeita. Helmikuussa julkaistun sidonnaisuusilmoituksen mukaan ministeri omisti tuolloin 124 Saga Fursin osaketta.

Keskiviikkoaamuna Kurvinen kommentoi arvostelua Twitterissä ja sanoi puolustavansa turkistuotantoa jatkossakin. Hänen mielestään se ”ei ole sen kummempaa kuin lihan- tai maidontuotanto”.

”Ei yllättänyt, mutta siltikin vähän yllätti pääkaupunkiseudun tietyn kuplan parkaisu sille, että maa- ja metsätalousministeri vierailee turkishuutokaupassa ja antaa tukensa maaseudun vientialalle”, hän kirjoitti.

Kurvinen kirjoitti lisäksi pitävänsä turkistuotantoa kestävänä, eettisenä ja vihreänä muun muassa siksi, että luonnonturkis on hänen mukaansa osa kiertotaloutta.

”Somen ’älymystö’ haluaa tuhota parinsadan miljoonan vientielinkeinon ja viedä rahat ja työpaikat pois pienistä vähäväkisistä kunnista. Oman elämän ympäristöongelmat ei kiinnostele”, ministeri kirjoitti.

Viime marraskuussa tehdyn kyselyn mukaan 71 prosenttia suomalaisista ei hyväksy turkistarhausta nykyisessä muodossaan. Heistä kolmasosa sallisi kuitenkin tarhauksen jatkuvan, jos eläinten oloja parannettaisiin.

Eläinsuojelulakia ollaan parhaillaan uudistamassa. Hallituksen esitystä siitä odotetaan eduskuntaan syyskuussa. Lausuntokierroksella olleessa esitysluonnoksessa turkistarhaus saisi jatkua.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat