Ilkka Haahtela valittiin Maahanmuutto­viraston uudeksi ylijohtajaksi

Maahanmuuttoviraston edellinen ylijohtaja Jari Kähkönen erosi tehtävästään keväällä.

Maahanmuuttovirastolle kuuluvat esimerkiksi ulkomaalaisten oleskelulupa-asiat sekä kansainvälistä suojelua ja kansalaisuutta koskevat kysymykset.

8.9. 13:38

Maahanmuuttoviraston uudeksi ylijohtajaksi on valittu Ilkka Haahtela. Asiasta päätti valtioneuvosto yleisistunnossaan torstaina.

Haahtela siirtyy tehtävään Helsingin kaupungin maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtajan paikalta. Hänen vastuullaan on ollut kaupungin strateginen ja poliittinen valmistelu sekä resurssiohjaus maahanmuuton osalta.

”Maahanmuutto on tärkeä osa Suomen tulevaisuutta ja meidän tulee yhdessä onnistua maahanmuuton kysymyksissä. Asiakaskokemuksen tulee olla keskipisteenä palvelujen kehittämisessä”, hän sanoo tiedotteen mukaan.

Maahanmuuttovirasto käsittelee ja ratkaisee ulkomaalaisten työ-, opiskelu- ja perhesidelupa-asioita sekä kansainvälistä suojelua ja kansalaisuutta koskevia kysymyksiä.

Ylijohtajan virkaa haki määräaikaan mennessä kesäkuussa 14 ihmistä.

Viraston edellinen ylijohtaja Jari Kähkönen erosi tehtävästään keväällä. Hän ehti olla ylijohtajana vain kaksi vuotta.

Kähkönen perusteli eroaan sekä henkilökohtaisilla syillä ja perheensä hyvinvoinnilla että työsuorituksellaan. Hän sanoi asettaneensa itselleen korkeat tavoitteet ylijohtajana ja totesi Maahanmuuttoviraston kasvaneen.

”Samalla siihen on kohdistunut voimakkaat kehittämisodotukset. Tässä kehitystyössä ollaan edistytty ja saatu muutoksia aikaan, mutta katson, etteivät tulokset riitä”, Kähkönen sanoi tuolloin.

Kähkönen sanoi lisäksi, ettei hänen seuraajansa työ ei tule olemaan helppo.

Ylijohtajaa sijaisti Kähkösen eron jälkeen apulaispäällikkö Elina Immonen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat