Kansallisarkiston uudeksi pääjohtajaksi on valittu Päivi Happonen

Kansallisarkiston pääjohtajan virkaa hakeneiden joukkoon kuului muun muassa VTV:n entinen pääjohtaja Tytti Yli-Viikari.

Päivi Happonen ja Kansallisarkiston edellinen pääjohtaja Jussi Nuorteva kuvattuna vuonna 2018.

8.9. 13:30

Kansallisarkiston uudeksi pääjohtajaksi on valittu Päivi Happonen. Asiasta päätti valtioneuvosto yleisistunnossaan torstaina opetus- ja kulttuuriministeriön esittelystä.

Pääjohtajan viisivuotinen virkakausi alkaa 15. syyskuuta. Happonen on toiminut Kansallisarkiston vs. pääjohtajana sen jälkeen, kun edellinen pääjohtaja Jussi Nuorteva luopui tehtävästä viime lokakuussa. Nuorteva jäi eläkkeelle kesäkuussa.

Happonen on toiminut pitkään erilaisissa tehtävissä Kansallisarkistossa, kertoo ministeriö tiedotteessa. Hän toimi Kansallisarkistossa tutkimusjohtajana vuodesta 2011 alkaen ja kehittämisjohtajana vuosina 2008–2011. Happonen on Itä-Suomen yliopiston dosentti.

Pääjohtajaksi haki 12 ihmistä. Heidän joukossaan oli muun muassa Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtajan sekä ylijohtajan viroista irtisanottu Tytti Yli-Viikari.

Kansallisarkisto säilyttää kansalliseen kulttuuriperintöön kuuluvia viranomaisasiakirjoja, on viranomaisten asiakirjojen arkistotoimen asiantuntijaviranomaisena ja sen on tarkoitus edistää asiakirjoihin perustuvaa tutkimusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat