Oppositio jättää väli­­kysymyksen vanhus- ja terveys­palveluiden kriisistä

Oppositio vaatii hallitukselta selvitystä siitä, miten se aikoo ratkaista vanhuspalveluiden tilannetta ja terveyspalveluiden kriisiä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmää johtaa kansanedustaja Ville Tavio.

9.9. 11:35

Kokoomuksen, perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien eduskuntaryhmät jättävät yhteisen välikysymyksen vanhuspalveluiden tilanteesta ja terveyspalveluiden kriisiytymisestä, tiedottavat puolueet.

Oppositio vaatii hallitukselta selvitystä siitä, miten se aikoo ratkaista tilannetta.

Eduskuntaryhmät huomauttavat tiedotteessaan, että Sanna Marinin (sd) hallitusohjelma sisälsi lupauksen palauttaa luottamus vanhuspalveluiden laatuun, oikea-aikaisuuteen ja saatavuuteen.

”Sen sijaan hallituksen vahtivuorolla pitkään vaivannut hoitajapula on päästetty entisestään syvenemään, mikä on johtanut vanhus- ja terveyspalveluissa yhä vaikeampaan tilanteeseen”, opposition tiedotteessa sanotaan.

Opposition mielestä hallitus ei ole tehnyt tarpeeksi toimia hoitajien määrän turvaamiseksi, vaikka se tekikin päätöksen hoitajamitoituksesta.

”Hallitus ratkaisi hoitajapulan ainoastaan paperilla kirjaamalla lakiin sitovan hoitajamitoituksen, mutta ei tehnyt juuri mitään sote-alan työvoimapulan ratkaisemiseksi. Kun mitoituksen edellyttämää määrää hoitajia ei ole ollut saatavilla, vanhuksia ei ole voitu ottaa hoivapaikoille. Hoivakoteja on jouduttu jopa sulkemaan. Kynnys päästä palveluiden piiriin on noussut merkittävästi”, sanoo esimerkiksi Ville Tavio (ps) tiedotteessa.

Jo elokuussa kokoomuksen kerrottiin tekevän välikysymyksen asiasta. Nyt siinä ovat mukana opposition kaikki suuret eduskuntaryhmät.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat