Pekka Haavisto Demokraatille: Ulkoministeriö selvittää, onko sillä tietoja Harry Harkimon pakoteuhasta

Ulkoministeri Haaviston mukaan ulkoministeriön virkamiehillä ei ole mitään muistikuvaa Harry Harkimon pakoteuhasta.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) kuvattuna saapumassa hallituksen budjettineuvotteluihin elo–syyskuun vaihteessa.

9.9. 16:36

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) mukaan ulkoministeriössä selvitetään, onko sille jäänyt tietoja Harry Harkimoon (liik) kohdistuneesta Yhdysvaltain pakoteuhasta, kertoo Demokraatti-lehti.

”Yleensä asioista jää paperille joku jälki ja silloin asiaa pystytään selvittämään. Asioissa, joissa jollakin on ollut joku alustavassa vaiheessa ollut aie, se ei ole välttämättä päätynyt paperille asti. Sen enempää en osaa tästä sanoa. Mutta totta kai ulkoministeriössä selvitetään onko tästä jäänyt mitään dokumenttia”, Haavisto sanoi lehdelle.

HS kertoi sunnuntaina, että Yhdysvallat oli aikeissa laittaa nykyisin kansanedustajana toimivan Harkimon pakotelistalleen vuoden 2014 tienoilla Krimin valtauksen jälkeen. Asian vahvisti jutussa Yhdysvaltain ulkoministeriön pakotepolitiikasta tuolloin vastannut Daniel Fried.

Lue lisää: Yhdysvallat halusi Harry Harkimon pakotelistalle jo vuosia sitten, mutta sitten joku puuttui peliin – Kuka pelasti Harkimon?

Harkimo itse sanoi, ettei tunnista väitteitä. Lopulta Harkimolle ei asetettu pakotteita.

HS:n jutussa Harkimon pakoteuhasta eivät tienneet tasavallan presidentti Sauli Niinistö eivätkä entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) ja perussuomalaisiin kuulunut, silloinen ulkoministeri Timo Soini . Tietämätön oli myös ulkoministeriön silloinen oikeudellisen osaston päällikkö Päivi Kaukoranta.

Nykyinen ulkoministeri Haavisto sanoi Demokraatille olevansa itsekin tapauksessa lehtitietojen varassa.

”Ulkoministeriön virkamiehillä ei ole mitään muistikuvaa tästä asiasta. Varmasti he tulevat käymään dokumentteja läpi, että löytyykö jotakin vanhaa mustaa valkoisella. Tietooni sellaista ei ole tullut”, Haavisto sanoi lehdelle.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat