Keskustan edus­kunta­ryhmän johtajaksi valittiin Eeva Kalli – ympäristö­valio­kunnan johtoon tulossa Hanna Kosonen

Keskustan eduskuntaryhmän edellinen puheenjohtaja Juha Pylväs kertoi syyskuun alussa luopuvansa tehtävästä.

Kansanedustaja Eeva Kalli kuvattuna keskustan eduskuntaryhmän kesäkokokuksessa

15.9. 15:19

Keskustan eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Eeva Kalli. Asiasta kertoo puolue viestipalvelu Twitterissä.

Kalli on ensimmäisen kauden kansanedustaja Satakunnan vaalipiiristä. Hän on ollut tähän asti keskustan eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Koulutukseltaan Kalli on kauppatieteiden ja hallintotieteiden maisteri. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Miltton Networksin toimitusjohtajana, Energiateollisuuden viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajana sekä useiden poliitikkojen avustajana.

Keskustaryhmän ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Jouni Ovaska ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Mikko Kinnunen.

Keskustan eduskuntaryhmän edellinen puheenjohtaja Juha Pylväs kertoi syyskuun alussa luopuvansa tehtävästä.

”Vuorokaudessa on tietty määrä tunteja, ja siksi olen joutunut pohtimaan luottamustoimiani. Myös eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävää. Olen tullut siihen johtopäätökseen, että minua tarvitaan nyt kipeämmin muualla”, Pylväs kirjoitti Facebookissa tuolloin.

Pylväs ei asetu ensi vuoden eduskuntavaaleissa ehdolle lähipiirissään todetun vakavan sairastumisen vuoksi. Hän sanoi myös pitävänsä tärkeänä, että keskustan eduskuntaryhmää johtaa joku ensi vuonna jatkokautta tavoitteleva kansanedustaja.

Keskusta valitsi lisäksi kansanedustaja Hanna Kososen ehdokkaakseen ympäristövaliokunnan uudeksi puheenjohtajaksi.

Kosonen on toisen kauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Hän on toiminut tiede- ja kulttuuriministerinä vuoden ajan elokuusta 2019 elokuuhun 2020.

Eduskunnan tämän vaalikauden jälkeen jättävä Juha Sipilä kertoi syyskuun alussa luopuvansa puheenjohtajan tehtävästä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat