Hoitajien lakko Kanta-Hämeen teho-osastolla siirtyy maanantaille

Hoitajien vuorokauden mittaisen lakon odotettiin alkavan torstain ja perjantain välisenä yönä.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen kertoi tiistaina, että hoitajaliittojen kaavailema lakko siirtyy maanantaille.

13.9. 10:57 | Päivitetty 13.9. 11:32

Hoitajaliittojen Tehyn ja Superin lakko Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osastolla alkaa maanantaiyönä. Asiasta kertoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen viestipalvelu Twitterissä.

Hoitajien vuorokauden mittaisen lakon odotettiin alkavan torstain ja perjantain välisenä yönä. Rytkösen mukaan Kanta-Hämeen lakon uusi alkamisaika on nyt sunnuntain ja maanantain välinen yö.

Työ- ja elinkeinoministeriö siirsi lakkoa aiemmin syyskuussa kahdella viikolla valtakunnansovittelijan pyynnöstä. Sen jälkeen liittojen oli vahvistettava lakon uusi alkamisaika, minkä ne tekivät tiistaina. Odotuksista poiketen uusi alkamisaika oli torstain sijaan maanantaina.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on yrittänyt estää lakon toteutumista oikeusteitse.

Sairaanhoitopiiri kertoi jättävänsä Helsingin käräjäoikeuteen turvaamistoimi­hakemuksen lakon kieltämiseksi. Sairaanjohtopiirin johtaja Seppo Ranta perusteli hakemusta potilaiden turvallisuuden takaamisella.

Lue lisää: Työn­antaja yrittää estää teho-osaston lakon täysin poikkeuksellisella toimella – Vaatii ammatti­liitoille miljoona­sakkoa, jos lakko toteutuu

Myös Varsinais-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ovat kertoneet jättävänsä vastaavat turvaamistoimihakemukset. Nelipäiväisen teho-osaston lakon on määrä alkaa Turussa tiistaina ja Oulussa seuraavalla viikolla.

Tehy suhtautuu sairaanhoitopiirien toimintaan kielteisesti.

Tehy vastustaa myös potilasturvallisuuslakia, josta odotetaan hallituksen esitystä tällä viikolla. Uudella lailla voitaisiin tarvittaessa rajoittaa hoitajaliittojen työtaisteluita.

Laki antaisi aluehallintovirastoille mahdollisuuden määrätä Tehyn ja Superin keskeyttämään työtaistelunsa ja tarvittaessa määrätä yksittäisiä työntekijöitä töihin sakon uhalla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat