Tuppurainen: Suomi ei hyväksy Uniperin kansallistamista ilman korvausta

”Meille on tärkeää, että Uniper palauttaa 8 miljardin rahoituspaketin takaisin Fortumille”, Tuppurainen toteaa.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd)

14.9. 16:59

Suomi ei hyväksy Uniperin kansallistamista ilman korvausta, viestittää Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) Helsingin Sanomille.

”Meille on tärkeää, että Uniper palauttaa 8 miljardin rahoituspaketin takaisin Fortumille”, hän toteaa.

Suomalaisen energiayhtiö Fortumin saksalainen tytäryhtiö Uniper tarvitsee lisätukea heinäkuussa sovitun tukipaketin lisäksi. Yksi vaihtoehto neuvotteluissa on, että Saksan valtio järjestää yhtiölle lisää pääomaa ja tulee yhtiön enemmistöomistajaksi. Fortumin määräysvalta yhtiössä kuihtuisi näin entisestään.

Uniper kertoi asiasta pörssitiedotteella keskiviikkona. Aiemmin keskiviikkona uutistoimisto Bloomberg oli kertonut neuvotteluiden tilanteesta omiin, nimettömiin lähteisiinsä pohjautuen. Bloombergin mukaan vaihtoehtona neuvotteluissa on myös Uniperin kansallistaminen eli siirtäminen täysin valtion omistukseen.

Tuppuraisen mukaan ainoa sopimus, joka on tällä hetkellä voimassa, on se, jonka Fortum teki kesällä Saksan valtion ja Uniperin kanssa.

Venäjän kaasutoimitusten vähenemisen vuoksi konkurssin partaalle kesällä ajautunut Uniper pelastettiin heinäkuussa Saksan valtion tukipaketilla. Osana pakettia sovittiin, että Saksan valtio tulee Uniperin merkittäväksi osakkeenomistajaksi 30 prosentin osuudella.

Tuppuraisen kommenteista kertoi ensin MTV:n uutiset.

Lue lisää: Miljardeja imenyt Uniper saatetaan kansallistaa – se tai konkurssi voisi olla suomalaisten kannalta paras ratkaisu

Lue lisää: Uniper vahvistaa: Neuvottelut uusista tukitoimista käynnissä, enemmistö yhtiöstä voi siirtyä Saksan valtion käsiin

Lue lisää: Tässä on Uniperin tulevaisuus: Saksa vie ja Fortum katsoo vierestä

Oikaisu 14.9. kello 17.38: Uniper kertoi asiasta pörssitiedotteella keskiviikkona, ei tiistaina kuten uutisessa aluksi virheellisesti mainittiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat