Eduskunta alkaa säästää energiaa: Uima-altaan ja huoneiden lämpötiloja lasketaan, saunojen käyttöä vähennetään

Eduskunnan arvion mukaan sen energiansäästötoimilla voidaan säästää noin 70 000 euroa.

Eduskuntatalon portaiden lämmitys aiotaan tänä talvena ottaa pois käytöstä osin tai kokonaan.

15.9. 16:37

Eduskunta tekee toimenpiteitä energian säästämiseksi ensi viikosta alkaen. Toimenpiteillä voidaan arviolta säästää noin 70 000 euroa, kerrotaan eduskunnan tiedotteessa.

Eduskunta aikoo esimerkiksi laskea huoneiden lämpötiloja asteella ja pitää osassa rakennuksia valoja päällä lyhyemmän aikaa. Myös pysäköintitiloissa aiotaan laskea lämpötilaa.

Eduskunnan saunojen käyttöaikoja lyhennetään tai tiloja otetaan kokonaan pois käytöstä. Lisäksi uima-altaan lämpötilaa lasketaan.

Kaukolämpöä eduskunta aikoo säästää poistamalla Eduskuntatalon ulkoportaiden lämmityksen osittain tai kokonaan käytöstä.

Eduskunta tavoittelee kaukolämmöstä noin 500 megawattitunnin säästöä, joka talvikauden arvioidulla hinnalla on tiedotteen mukaan noin 50 000 euron luokkaa.

Sähkön säästämisellä se tavoittelee 150 megawattitunnin säästöä, jonka hinnaksi eduskunta arvioi noin 20 000 euroa, jos sähkön hinta on 150 euroa megawattitunnilta.

”Esitetyillä toimenpiteillä saavutettava kustannussäästö on karkea arvio ja toteuma riippuu energiahintojen kehityksestä”, huomautetaan tiedotteessa.

Myös kulutusmäärät ovat arvioita. Säästötoimet hyväksyi eduskunnan kansliatoimikunta torstaina. Tiedotteen mukaan osaan toimista ryhdytään vasta talven tullessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat