Kristillis­demokraatit liittyy perus­suomalaisten väli­kysymykseen energia­politiikasta

Suurista oppositiopuolueista ainoastaan kokoomus ei osallistu opposition välikysymykseen energiakriisistä.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen eduskunnassa syyskuussa.

19.9. 14:52

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä aikoo jättää välikysymyksensä energiapolitiikan hoitamisesta tiistaina, tiedottaa puolue.

Välikysymyksen allekirjoittavat perussuomalaisten lisäksi myös kristillisdemokraatit ja liike nyt. Suurista oppositiopuolueista kokoomus ei siis osallistu välikysymykseen.

Perussuomalaisista perusteltiin välikysymyksen jättämistä aiemmin syyskuussa. Heidän mielestään Venäjän aloittama hyökkäyssota ei ole ainoa tekijä, joka nostaa energian hintaa. Puolueen mielestä tilanteeseen vaikuttavat myös tehdyt ilmastotoimet.

”Siitä ei ole mitään epäilystä, etteikö Venäjän hyökkäys olisi tämän akuutin kärjistymisen aiheuttaja, mutta se ei ole kaikkien energiaongelmiemme syy”, sanoi puolueen puheenjohtaja Riikka Purra eduskunnan täysistunnossa syyskuun alkupuolella.

Perussuomalaiset ovat lisäksi tyytymättömiä pääministeri Sanna Marinin (sd) antamiin vastauksiin Fortumin Uniperia koskevista toimista ja omistajaohjauksesta Fortumin suuntaan. Nämä olivat Purran mukaan syitä välikysymyksen jättämiselle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat