Kokoomus esittää hallitukselle oman epä­­luottamuslauseensa Uniperista – Muu oppositio jätti väli­kysymyksensä tiistaina

Kokoomus ei ole mukana perussuomalaisten tiistaina esittämässä energiavälikysymyksessä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kai Mykkäsen mukaan perussuomalaisten energiavälikysymys ei keskity kokoomuksen mielestä olennaiseen.

20.9. 11:08 | Päivitetty 20.9. 14:37

Kokoomuksen eduskuntaryhmä ei ole mukana perussuomalaisten energiavälikysymyksessä, vaan se aikoo esittää hallitukselle oman epäluottamus­lauseensa energiayhtiö Uniperin tilanteeseen liittyen.

Eduskuntaryhmä kertoi asiasta tiistaina aamupäivällä tiedotteessaan.

Perussuomalaiset jätti tiistaina välikysymyksensä yhdessä kristillis­demokraattien ja liike nytin kanssa. Puolueet vaativat välikysymyksessään hallitukselta vastauksia muun muassa energiamarkkinoiden toimintaan, sähkön hintaan ja hallituksen Fortum-politiikkaan liittyen.

Lisäksi välikysymyksessä mukana olevat puolueet vaativat vastausta siihen, millaisiin toimiin hallitus aikoo ryhtyä kotitalouksien sähkölaskujen kohtuullistamiseksi ja ostovoiman turvaamiseksi.

”Sähkön hintamme perustuvat nykyisillä markkinoilla Saksan virheisiin tulla täysin riippuvaiseksi venäläisestä kaasusta – demareiden lobbaamien kaasuputkien ansiosta. Suomalainen sähkö on yli 80-prosenttisesti päästötöntä, mutta tämän hyöty ei lainkaan näy kansalaisten maksamissa sähkölaskuissa. Järjestelmää on välttämätöntä muuttaa”, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo tiedotteessa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen sanoi tiedotteessa tiistaina, ettei mukaan perussuomalaisten energiavälikysymys keskity kokoomuksen mielestä olennaiseen.

”Meitä hiersi perussuomalaisten välikysymystekstissä etenkin sen EU-kriittinen linja ja ajatus yhteisen sähkömarkkinan rikkomisesta. Olisi suomalaisten harhaanjohtamista väittää, että sulkemalla rajat Suomi pärjäisi paremmin energiakriisissä”, Mykkänen sanoo tiedotteessa.

”Esitämme lähiaikoina oman esityksemme sähkömarkkinoiden uudistamiseksi. Se on punnittu vaihtoehto sähkön hintaa nopeasti laskevista toimista ja Suomen nostamisesta puhtaan ja edullisen sähkön suurvallaksi tulevina vuosina.”

Tiedotteen mukaan kokoomus olisi toivonut perussuomalaisten välikysymyksen keskittyvän Fortumin ja Uniperin tilanteeseen.

Oikaisu 20.9. kello 11.35: Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, kokoomus ei jätä omaa välikysymystään vaan esittää hallitukselle oman epäluottamuslauseensa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat