Komponentti­pula lykkää Veikkauksen uudistusta: Pakollinen tunnistau­tuminen kuponki­peleissä ei alakaan vuoden alussa

Pakollinen tunnistautuminen toteutetaan Veikkauksen uusilla myyntipääte­laitteilla, mutta maailmanlaajuisen komponentti­pulan vuoksi laitteet eivät valmistu ajallaan.

Näillä näkymin pakollinen tunnistautuminen Veikkauksen kuponkipeleissä astuu voimaan heinäkuun 2023 alussa. Kuponkipeleillä tarkoitetaan lotto-, arvonta-, vedonlyönti- ja totopelejä.

20.9. 14:26

Pakollinen tunnistautuminen Veikkauksen kuponkipeleissä lykkääntyy jopa puolella vuodella. Uudistus astuu voimaan viimeistään 1. heinäkuuta 2023, vaikka alun perin pakollinen tunnistautuminen oli määrä ottaa käyttöön heti vuoden alussa myös kuponkipelien kohdalla.

Kuponkipeleillä tarkoitetaan Veikkauksen lotto-, arvonta-, vedonlyönti- ja totopelejä, joiden myynti tapahtuu yhtiön myyntipäätteellä.

Veikkaus kertoi vuosi sitten, että pakollista tunnistautumista laajennetaan porrastetusti kaikkeen rahapelaamiseen. Kuponki­pelaamisessa uudistuksen oli määrä astua voimaan viimeistään vuoden 2023 alussa ja raaputusarpojen kohdalla viimeistään vuoden 2024 alussa.

Lue lisää: Hallitus rajoittaa maksu­liikennettä ulkomaisille raha­peli­yhtiöille, pakollista tunnistautumista laajennetaan

Säännöksen voimaantulon viivästymisen taustalla vaikuttaa komponenttien huono saatavuus. Pakollinen tunnistautuminen on suunniteltu toteutettavaksi Veikkauksen uusilla myyntipääte­laitteilla, mutta maailman­laajuisen komponentti­pulan vuoksi laitteet eivät valmistu ajallaan.

Veikkaus kertoo tiedotteessaan, että sen tavoitteena on kuitenkin ottaa pakollinen tunnistautuminen käyttöön myös kuponki­pelaamisessa heti, kun uudet myyntipäätteet ovat käytettävissä.

Pakollisen tunnistautumisen laajeneminen on osa tämän vuoden alussa voimaan tullutta arpajaislain uudistusta. Raaputusarpojen osalta pakollinen tunnistautuminen astuu Veikkauksen mukaan voimaan suunnitellusti vuoden 2024 alussa. Muilta osin pakollinen tunnistautuminen tuli voimaan 1. tammikuuta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat