Oppositio reagoi heti media­tietoihin Uniperin kansallistamisesta: ”EU:n solidaarisuus yhdessä uutisessa”

Perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja liike nyt jättivät aiemmin tiistaina välikysymyksen hallitukselle sen energiapolitiikkaan liittyen. Myös kokoomus esitti epäluottamuslauseensa hallituksen Uniper-politiikasta.

Perussuomalaisten Riikka Purra ja Ville Tavio (vas.) sekä kristillis­demokraattinen Peter Östman (oik.) ja liike nytin Harry Harkimo jättivät hallitukselle välikysymyksen tiistaina. Iltapäivällä oppositio reagoi nopeasti Saksasta kuuluneisiin Uniper-uutisiin.

20.9. 15:44

Oppositiopoliitikot reagoivat nopeasti Saksasta tiistaina iltapäivällä kuuluneisiin uutisiin, joiden mukaan Saksan valtio olisi hyvin lähellä energiayhtiö Uniperin kansallistamista. Asiasta on kertonut uutistoimisto Bloomberg nimettömiin lähteisiinsä perustuen.

Fortumista kerrotaan HS:lle, että neuvottelut ovat edelleen kesken eikä sopimusta vielä ole.

Lue lisää: Bloomberg: Saksa hyvin lähellä Uniperin kansallistamista – Fortum: Neuvottelut ovat kesken

Esimerkiksi perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra vaati viestipalvelu Twitterissä hallituksen astumaan esiin Uniperin kansallistamiseen liittyen.

Perussuomalaiset jätti aiemmin tiistaina välikysymyksen yhdessä kristillis­demokraattien ja liike nytin kanssa energia­markkinoihin, sähkön hintaan ja hallituksen Fortum-politiikkaan liittyen.

Myös puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kommentoi uutisia tuoreeltaan. Tavion mukaan kyseessä on ”EU:n solidaarisuus yhdessä uutisessa”.

”Fortumin hallitus ei osannut pelata peliä Saksan valtion lainsäädäntövallan vipuvartta vastaan, ja tässä olisi tarvittu Suomen valtionpäämiehen apua”, Tavio kirjoitti twiitissään.

Oppositiopuolue kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen kysyi puolestaan twiitissään, mikä on Uniperin hinta sen jälkeen, kun se on ”syöty luurangoksi”.

”Mistä neuvoteltiin, jos Saksan yksipuolinen oikeus olla julistamatta energiahätätilan 3. vaihetta, joka veisi kulut hintoihin?” Mykkänen muun muassa kysyy.

Kokoomus ei ollut mukana perussuomalaisten johdolla tiistaina jätetyssä välikysymyksessä, mutta se esitti hallitukselle oman epäluottamus­­lauseensa juuri energiayhtiö Uniperin tilanteeseen liittyen.

Puolueen eduskuntaryhmä kertoi asiasta aiemmin tiistaina aamupäivällä.

Tiistaina iltapäivällä kokoomuksen kansanedustajista myös muun muassa Sanni Grahn-Laasonen ja Sinuhe Wallinheimo kommentoivat tuoreita Uniper-uutisia Twitter-tileillään.

”Kysymys kuuluu: kuinka monen miljardin euron tappiot Suomen hallitus on hyväksynyt suomalaisille veronmaksajille Uniper-sotkussa?”, Grahn-Laasonen kirjoitti.

Wallinheimo puolestaan kirjoitti ajatuksensa tunnetun sävelmän muotoon.

”Annoin pikkusormen ja se vei koko käden. Lähdin Fortumilla leikkimään, tein sen salaa. Nyt valtion kassa roihuaa ja loppuun palaa”, Wallinheimo kirjoitti.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat