Perus­suomalaisten Purra: Kukaan ei tiedä, mikä loppu­lasku Uniperista on

”Saksa saa Uniperin puoli-ilmaiseksi ja Suomi saa rippeet”, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo tiedotteessa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra

21.9. 12:20

Oppositiopuolue perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra arvioi, että Uniper-kaupassa suurin uhka on edelleen, että Suomi joutuu pääomittamaan Fortumia jatkossa isosti. Fortum joutuu tekemään alaskirjauksia Uniperista, mutta kukaan ei tiedä, paljonko.

Suomalainen energiayhtiö Fortum kertoi keskiviikkona myyvänsä saksalaisen tytäryhtiönsä Uniperin Saksan valtiolle 500 miljoonalla eurolla.

Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo sanoi, että Fortum kärsii Uniperin ostosta yhteensä vähän vajaan kuuden miljardin euron tappiot. Uniperille aiemmin tänä vuonna myöntämänsä kahdeksan miljardin rahoituksen Fortum on saamassa takaisin.

Purran mukaan lainarahan takaisin saaminen ei ole mikään voitto.

”Jos hallitus tätä juhlii, se vain yrittää keplotella itsensä ulos ongelmista. Saksa saa Uniperin puoli-ilmaiseksi ja Suomi saa rippeet”, Purra toteaa tiedotteessa.

Purra syyttää, että Suomen valtiolla ei ole ollut missään vaiheessa omistajaohjausotetta Fortumista.

Hänen mielestään Saksa teki omilla poliittisilla päätöksillään Uniperista ”tappiopesäkkeen”.

”Kun Uniperin arvo oli näin painettu lähes nollaan ja Fortumilla ei enää ollut mahdollisuutta eikä edes halua luotottaa enempää, Saksan valtio esitti ostotarjouksen: saatte pikkurahat osakkeista, mutta saatte sentään aiemmin lainaamanne kahdeksan miljardia takaisin, ota tai jätä – tai muuten jatketaan tappioiden tekemistä”, Purra kuvaa.

Lue lisää: Fortum myy Uniper-omistuksensa: ”Väistämätön päätös”, sanoo ministeri Tuppurainen

Lue lisää: Fortumin Uniper-ostos oli hirvittävä virhe, mutta nyt päättyneissä neuvotteluissa olisi voinut käydä hyvin paljon huonommin

Lue lisää: Ministeri Tuppurainen: Uniperin osto oli ”vakava virhe”, ministeri vaikenee nyky­johdon asemasta – suora tiedotus­tilaisuus käynnissä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat