Hoitajien työriidan sovittelu keskeytettiin, jatketaan tiistaina

Hoitajajärjestöjen Tehyn ja Superin sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n edustajat ovat tällä viikolla neuvotelleet joka päivä valtakunnansovittelijan toimistolla.

Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara (vas.) saapui jatkamaan hoitajien työkiistan sovittelua valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingissä perjantaina. Pöydän ääressä vasemmalta Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, Tehyn edunvalvontajohtaja Else-Maj Kirvesniemi, Superin edunvalvontajohtaja Anne Sainila-Vaarno, Superin puheenjohtaja Silja Paavola sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien toimitusjohtaja Markku Jalonen.

23.9. 11:31

Sovittelu hoitajien työriidassa keskeytettiin perjantaina. Sitä ei jatketa viikonloppuna, valtakunnansovittelijan toimisto tiedotti Twitterissä perjantaina.

Työnantajan ja työntekijöiden edustajien on määrä kokoontua valtakunnansovittelijan toimistoon seuraavan kerran ensi tiistaina.

Hoitajajärjestöjen Tehyn ja Superin sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n edustajat ovat tällä viikolla neuvotelleet joka päivä valtakunnansovittelijan toimistolla.

Hoitajajärjestöt vaativat joka vuosi 3,6 prosentin ylimääräiset palkankorotukset vientialojen määrittämien, niin sanotun yleisen linjan palkankorotusten päälle. Niiden mukaan palkankorotukset ovat välttämättömät hoitajapulan ratkaisemiseksi.

Työnantaja­puolen mielestä liittojen vaatimus on veronmaksajien näkökulmasta liian kallis ja epärealistinen.

Hoitajaliitot Tehy ja Super ovat tehostaneet vaatimuksiaan päättämällä toteuttaa joukkoirtisanoutumiset. Tehy kerää parhaillaan hoitajien ilmotuksia joukkoirtisanoutumisesta. Se lupaa irtisanoutuville hoitajille lakkoavustusta 100 euroa päivässä enintään 45 kalenteripäivän ajalta.

Lue lisää: Auto saapui sairaala-alueelle Helsingin Meilahdessa: Sen sisällä sitoudutaan lopputiliin

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat