Suomi tuomitsee jyrkästi Venäjän ilmoituksen Ukrainan alueiden liittämisestä

Presidentti ja ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat perjantaina Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa ja Euroopan turvallisuustilanteesta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui turvallisuuskonferenssiin Helsingissä perjantaina.

30.9. 16:46

Suomi tuomitsee jyrkästi Venäjän ilmoituksen, jonka mukaan maa liittää laittomasti itseensä valtaamiaan Ukrainan alueita, toteavat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta.

Presidentti ja ministerivaliokunta keskustelivat perjantaina Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa ja Euroopan turvallisuustilanteesta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti perjantaina iltapäivällä Kremlissä asiakirjat, joilla Venäjä omasta mielestään liittää neljä Ukrainan maakuntaa itseensä kokonaisuudessaan. Alueet ovat

”Alueilla järjestetyt tekaistut ”kansanäänestykset” loukkaavat Ukrainan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta sekä YK:n peruskirjaa. Suomi ei tule tunnustamaan minkään Ukrainan alueen laitonta liittämistä Venäjään ja vastaa Venäjän toimiin osana Euroopan unionia”, tiedotteessa todetaan.

Presidentin ja ministerivaliokunnan mukaan Suomi jatkaa vahvaa tukeaan Ukrainalle niin kauan kuin on tarpeen.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat