Valtakunnansovittelija on jättänyt sovintoehdotuksen hoitajien työriidassa

Sovintoehdotuksen sisältö ei ole julkinen ennen kuin työriidan osapuolet vastaavat siihen.

Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara (vas.) saapui jatkamaan hoitajien työkiistan sovittelua valtakunnansovittelijan toimistolla 23. syyskuuta. Pöydän ääressä istuivat järjestyksessä vasemmalta oikealle Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, Tehyn edunvalvontajohtaja Else-Maj Kirvesniemi, Superin edunvalvontajohtaja Anne Sainila-Vaarno, Superin puheenjohtaja Silja Paavola, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas sekä KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen.

2.10. 19:16 | Päivitetty 2.10. 20:03

Valtakunnansovittelija on antanut sovintoehdotuksen hoitajaliittojen Tehyn ja Superin sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien välisessä työriidassa. Valtakunnansovittelijan toimisto kertoi asiasta sunnuntai-iltana viestipalvelu Twitterissä.

Myös Tehy ja Super kertoivat sovintoehdotuksesta omissa tiedotteissaan. Järjestöjen hallinnot käsittelevät nyt ehdotusta.

Sovintoehdotuksen sisältö ei ole julkinen ennen kuin työriidan osapuolet vastaavat siihen. Vastaukset tulee antaa maanantaihin kello kuuteen mennessä, eli noin vuorokauden sisällä.

Neuvotteluja hoitajaliittojen ja työnantajajärjestön välillä on käyty tällä viikolla tiistaina, perjantaina sekä tänään sunnuntaina.

Neuvotteluja hoitajaliittojen ja työnantajajärjestön välillä on käyty keväästä lähtien.

Keskeinen kiistakysymys tahojen välillä on ollut raha. Hoitajaliitot ovat tavoitelleet monivuotista palkkaohjelmaa, jota työnantajapuoli on pitänyt liian kalliina.

Työriitaa on keväästä lähtien yritetty ratkoa ensin silloisen valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan, sitten työriitaa ratkomaan määrätyn sovittelulautakunnan ja nyttemmin uuden valtakunnansovittelijan Anu Sajavaaran johdolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat