Yhdysvallat ja Turkki keskustelivat Suomen Nato-jäsenyydestä

Maiden edustajien tapaamisen aiheina olivat Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien lisäksi muun muassa Venäjän sota Ukrainassa ja itäisen Välimeren tilanne.

Yhdysvaltojen kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan tiedotustilaisuudessa syyskuun lopussa.

3.10. 14:13

Yhdysvaltain ja Turkin edustajat ovat keskustelleet tapaamisessaan Istanbulissa muun muassa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien etenemisestä. Asiasta kertoo Valkoinen talo tiedotteessaan.

Yhdysvaltojen kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan ja Turkin presidentinkanslian tiedottaja ja neuvonantaja İbrahim Kalın tapasivat Istanbulissa sunnuntaina.

Tapaamisen asialistalla olivat Suomen ja Ruotsi Nato-jäsenyysprosessien lisäksi esimerkiksi Ukrainan tukeminen, Armenian ja Azerbaidžanin tilanne ja itäisen Välimeren alueen erimielisyyksien ratkaiseminen, selviää Valkoisen talon tiedotteesta.

Molemmat maat totesivat tuomitsevansa Venäjän järjestämät laittomat kansanäänestykset Ukrainassa.

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet on tähän mennessä hyväksynyt 28 maata. Jäsenyyksien ratifiointia odotetaan enää Unkarilta ja Turkilta. Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) on arvoinut, että Turkin ratifioinnissa kestää pidempään kuin muilla mailla.

Lue lisää: Slovakia ratifioi Suomen Nato-jäsenyyden – HS seuraa ratifiointia maa maalta

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan kommentoi Suomen ja Ruotsin Nato-prosesseja viimeksi viikonloppuna.

”Pysymme periaatteellisessa ja päättäväisessä kannassamme tässä asiassa siihen asti, kunnes maallemme tehtyjä sitoumuksia vaalitaan”, Erdoğan sanoi puheessaan maan parlamentille.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat