Ex-turvallisuusjohtajan irtisanomisasia ratkesi eduskunnan kanslian eduksi

Eduskunnan entinen turvallisuusjohtaja Jukka Savola menetti työpaikkansa, kun hänen syytettiin luovuttaneen julkisuuteen turvakamerakuvaa entiseen pääministeriin Juha Sipilään kohdistuneesta päällekarkauksesta.

Eduskunnan entinen turvallisuusjohtaja Jukka Savola kuvattiin maaliskuussa 2021.

6.10. 11:02

Helsingin hallinto-oikeus on torstaina antamassaan päätöksessä ratkaissut eduskunnan entisen turvallisuusjohtajan Jukka Savolan irtisanomiskanteen eduskunnan kanslian eduksi.

”Oli tärkeä saada tähän asiaan oikeuden näkemys, joka oli meidän odotusten mukainen. Tutustumme kaikessa rauhassa oikeuden päätökseen emmekä kommentoi asiaa tämän enempää tällä hetkellä”, eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola sanoo asiasta julkaistussa lyhyessä tiedotteessa.

Eduskunnan kansliatoimikunta päätti

maaliskuussa 2021 irtisanoa
turvallisuusjohtaja Savolan.

Lue lisää: Eduskunnan turvallisuus­johtaja irtisanottiin, syynä virka­velvollisuuksien vastainen menettely

Savola menetti työpaikkansa sen jälkeen, kun hänen syytettiin luovuttaneen MTV:n uutisille eduskunnan turvakamerakuvaa entiseen pääministeriin Juha Sipilään (kesk) kohdistuneesta päällekarkauksesta ja valehdelleen julkisuudessa, ettei tiennyt, mistä MTV oli kuvamateriaalin saanut. Sipilään käytiin kiinni Eduskuntatalon läheisyydessä tammikuun 2021 alussa.

Irtisanominen peruste oli virkavelvollisuuksien vastainen menettely ja sen myötä luottamuksen menettäminen tehtävän hoitoon.

Savola ei ollut heti kertonut videoiden luovuttamisesta, vaan se tuli ilmi vasta hänen asiasta tekemässään selvityksessä kuukausi tapahtuneen jälkeen.

Savola

valitti irtisanomisestaan
Helsingin hallinto-oikeuteen huhtikuussa 2021.

Savola vaati tuolloin hallinto-oikeutta kumoamaan irtisanomispäätöksen laittomana. Lisäksi hän vaati hallinto-oikeutta velvoittamaan viranomaisen korvaamaan hänen oikeudenkäyntikulunsa täysimääräisesti.

Lue myös: Erotettu eduskunnan turvallisuus­päällikkö valitti irtisanomisestaan Helsingin hallinto-oikeuteen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat