Slush etsii Marinille toisen haastattelijan

Pääministeri Sanna Marinin (sd) aikoi esiintyä Slushissa tapahtumassa, jossa hänen miehensä työpaikan edustaja haastattelisi häntä.

Pääministeri Sanna Marin (sd)

14.10. 16:55

Kasvuyritystapahtuma Slush etsii toista haastattelijaa pääministeri Sanna Marinille (sd), kertovat Marin ja Slushin toimitusjohtaja Eerika Savolainen HS:lle.

Marinin aie esiintyä tapahtumassa yhdessä aviopuolisonsa työpaikan edustajan kanssa on herättänyt arvostelua.

Marinin on tarkoitus keskustella Slushissa tilaisuudessa, joka käsittelee hallitusten roolia innovaatioille sopivan ympäristön luomisessa. Alun perin pääomasijoitusyhtiö Headlinea edustavan Christian Mielen oli tarkoitus haastatella häntä. Marinin puoliso Markus Räikkönen työskentelee samassa yrityksessä sijoittajana.

Kun HS pyysi Marinilta kommenttia asiaan perjantaina, Marin vastasi viestitse: ”Osallistun Slush-tapahtumaan, koska pidän tapahtumaa Suomen näkökulmasta tärkeänä ja keskustelun teemoja erittäin hyvinä. Keskusteluun etsitään kuitenkin Slushin puolesta uusi haastattelija, jotta ei synny epäilystä mahdollisesta intressiristiriidasta.”

Eerika Savolaisen mukaan aloite etsiä Mielen tilalle uusi haastattelija tuli pääministerin kansliasta. Savolainen kertoo, että alun perin pääministerin kanslialle Miele ei ollut ongelma vaan asiaa ”kuratoitiin” kanslian kanssa.

Savolaisen mukaan Marin haluttiin mukaan Slushiin, sillä hän on ”erinomaisen vetovoimainen, valovoimainen ja globaalisti kiinnostava hahmo”.

Marin kertoi torstaina STT:lle lähettämässään kommentissa, että hän aikoo puheenvuorossaan keskittyä Euroopan strategiseen autonomiaan teknologioiden ja osaamisen näkökulmasta.

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti keskusteli perjantaina Marinin kanssa tämän Slush-aikeesta.

Pöysti jätti pääministerille kannanottonsa, jossa hän ei suoraan linjannut, voiko Marin osallistua tapahtumaan vai ei. Pöysti toteaa, että valtioneuvoston jäsenten tulee arvioida ensisijaisesti itse omaa toimintaansa.

Kannanoton mukaan valtioneuvoston jäsenen tulee välttää toimintaa, joka ”voisi synnyttää esteellisyystilanteita sekä yleisesti huolehtia virkatoimien tasapuolisuudesta ja puolueettomuudesta sekä siitä, että luottamus virkatoimien puolueettomuutta ja tasapuolisuutta kohtaan objektiivisesti arvioiden säilyy”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat