USU-kysely: Sanna Marin yhä onnistunein puheenjohtaja

Noin viidennes vastaajista katsoi Marinin onnistuneen eduskuntapuolueiden puheenjohtajista parhaiten.

Pääministeri Sanna Marin (sd)

1.11. 10:15

Sdp:n puheenjohtaja Sanna Marin on onnistunut parhaiten tehtävässään eduskuntapuolueen puheenjohtajana, arvioivat vastaajat Uutissuomalaisen (USU) teettämästä kyselystä.

Vastaajista 21 prosenttia katsoi Marinin onnistuneen puoluejohtajista parhaiten puheenjohtajan tehtävässään. Osuus pieneni viime keväästä, jolloin se oli 26 prosenttia.

”Ottaen huomioon sen, että Marin on ollut pääministerinä pian kolme vuotta, tulokset erilaisissa suosiota ja onnistumista selvittävissä kyselyissä ovat poikkeuksellisen hyviä”, sanoo valtio-opin emeritusprofessori Heikki Paloheimo Tampereen yliopistosta USU:lle.

Kyselyssä toiseksi sijoittui kokoomuksen Petteri Orpo, jota piti parhaiten onnistuneena puheenjohtajana 12 prosenttia vastaajista.

Jaetulla kolmannella sijalla olivat vasemmistoliiton Li Andersson ja perussuomalaisten Riikka Purra. Kummankin osuus oli kahdeksan prosenttia.

Purra oli kyselyn kovin nousija. Viime keväänä viisi prosenttia vastaajista katsoi Purran onnistuneen parhaiten.

Tietoykkösen tekemään verkkokyselyyn vastasi tuhat suomalaista 11.–19. lokakuuta. Kokonaistuloksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat