Linnan juhlat järjestetään tänä vuonna – vieras­määrä normaalia pienempi, veteraaneille ja lotille oma tilaisuus

Itsenäisyyspäivän vastaanoton teemana on tänä vuonna itseensä luottava Suomi.

Linnan juhlat vietettiin vuonna 2020 tiukkojen koronarajoituksien mukaisesti.

4.11. 12:16

Linnan juhlat järjestetään tänä vuonna jälleen perinteisin menoin Presidentinlinnassa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio isännöivät itsenäisyyspäivän juhlien vastaanottoa Presidentinlinnassa tiistaina 6. joulukuuta, presidentin kanslia kertoo tiedotteessaan.

Vastaanoton teemana on tänä vuonna itseensä luottava Suomi.

”Suomi on vakaa maa tällä hetkellä niin epävakaassa maailman ajassa. Olemme aina selviytyneet haastavista ajoista itseemme luottaen ja toisiamme auttaen. Tänä vuonna haluamme muistaa heitä, jotka ovat tehneet työtä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi ja omalla toiminnallaan edistäneet Suomen vahvuuksia”, presidentti Niinistö sanoo tiedotteessa.

Itsenäisyyspäivän vastaanotolle on kutsuttuna noin 1 300 henkilöä eri puolilta Suomea. Vierasmäärä on noin kolmanneksen pienempi kuin aiempina vuosina.

Vieraina on muun muassa terveydenhuollon ammattilaisia, vapaaehtoistyötä tekeviä, sekä ”osaajia, jotka työskentelevät tulevaisuuden menestystekijöiden parissa”, tiedotteessa kerrotaan.

Merkittävä osa kutsutuista on juhlien ensikertalaisia. Virkansa puolesta kutsuttuja on tänä vuonna vähemmän. Kaikki vuonna 2021 itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut vieraat ovat kutsuttujen joukossa.

Presidenttipari on kutsunut sotien veteraaneja ja lottia omaan juhlatilaisuuteen Presidentinlinnaan itsenäisyyspäivää edeltävällä viikolla.

Terveysturvallisuus otetaan huomioon normaalia pienemmän vierasmäärän lisäksi vastaanoton muissa järjestelyissä. Järjestelyistä tiedotetaan lisää myöhemmin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat