Eduskunnan yleisö­lehterillä osoitettiin mieltä luonto­katoa vastaan, puhemies keskeytti protestin

Kuusi mielenosoittajaa oli tullut lehtereille kylttien kanssa, joissa luki: ”Aiotteko todella pysäyttää luontokadon?” ja: ”Vai ette?”

Yleisölehterillä järjestettiin keskiviikkona pienimuotoinen mielenosoitus eduskunnan keskustellessa välikysymyksestä, joka käsittelee EU:n ennallistamisasetusta ja hallituksen EU-vaikuttamista.

9.11. 16:22

Eduskunnan yleisölehterillä järjestettiin keskiviikkona pienimuotoinen mielenosoitus eduskunnan keskustellessa välikysymyksestä, joka käsittelee EU:n ennallistamisasetusta ja hallituksen EU-vaikuttamista.

Kuusi mielenosoittajaa oli tullut lehtereille kylttien kanssa, joissa luki: ”Aiotteko todella pysäyttää luontokadon?” ja: ”Vai ette?”

Puhemies Antti Rinne (sd) pyysi eduskunnan henkilökuntaa keskeyttämään mielenosoituksen. Vahtimestari pyysi mielenosoittajia poistumaan, ja he lähtivät sopuisasti.

Täysistunnon kanssa samaan aikaan järjestettiin Eduskuntatalon edustalla ympäristötoimijoiden mielenosoitus. Sen olivat kutsuneet koolle Luonto-Liiton metsäryhmä, Elokapina, Greenpeace ja Ei polteta tulevaisuutta -kampanja.

Opposition välikysymyksen aiheena on hallituksen toiminta EU:n ennallistamisasetuksen suhteen. Asetuksen tavoitteena on luontokadon torjuminen. Asetusehdotuksen perusteella jäsenmaiden tulisi ennallistaa tai palauttaa luontoarvoja kaikissa elinympäristöissä. Arvostelijoiden mukaan se rajoittaa liikaa Suomen metsien käyttöä.

Pääministeri Sanna Marin (sd) sanoi eduskuntakeskustelussa, että metsäpolitiikka kuuluu kansallisen päätäntävallan piiriin.

Hänen mukaansa hallitus pitää välttämättömänä, että Suomelle ennallistamisasetuksesta syntyviä kustannuksia alennetaan merkittävästi.

”Ennallistamisasetuksella on tärkeä tarkoitus, mutta ehdotus ei ole hyväksyttävissä ilman olennaisia muutoksia”, Marin sanoi.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat