Kokoomuksen Grahn-Laasonen: Maassamme ei ole enää toiminta­kykyistä hallitusta

Hallitus ajautui jälleen torstaina pahaan riitaan, tällä kertaa saamelaiskäräjälain uudistuksesta.

Kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen kuvattuna eduskunnassa 9. marraskuuta.

10.11. 15:00

Kokoomuksen kansanedustaja, eduskunnan talousvalio­kunnan puheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen sanoo Twitterissä, että Suomessa ei ole enää toimintakykyistä hallitusta.

”Maassamme ei ole enää toimintakykyistä hallitusta. Pääministeri on menettänyt otteensa, ja riitelyä on hallituspuolueiden välillä joka tasolla – hallituksessa ja eduskunnassa”, hän kirjoittaa.

Hallitus ajautui jälleen torstaina pahaan riitaan, tällä kertaa saamelaiskäräjälain uudistuksesta. Keskusta vastustaa sitä, mutta pääministeri Sanna Marin (sd) pitää sen edistämistä tärkeänä.

Marin on halunnut antaa saamelaiskäräjälain uudistuksesta hallituksen esityksen huolimatta siitä, että keskustan ministerit olisivat äänestäneet sitä vastaan hallituksessa. Marinin käsityksen mukaan keskustan kanssa oli sovittu, että näin voidaan toimia, mutta keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko syytti häntä pelisääntöjen rikkomisesta.

Lakiesitys tuotiin valtioneuvoston istuntoon torstaina, mutta keskustalainen maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen pyysi sen jättämistä pöydälle. Sitä ei näin ollen pystytä antamaan eduskunnalle torstaina.

Hallituksen työskentely on viime aikoina ollut erittäin takkuista.

Viimeksi hallitus ajautui kriisin partaalle vain päiviä sitten, kun sillä oli suuria vaikeuksia saada sorvattua keskustalle kelpaavaa vastausta opposition tekemään väli­kysymykseen. Lopulta se saatiin aikaan, ja Marin vastasi välikysymykseen EU:n ennallistamisesta eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona.

Lue lisää: Ennallistamis­asetuksesta keskusteltiin värikkäästi ja paikoin kiivaasti

Marin sanoi torstaina pitämässään tiedotus­tilaisuudessa toivovansa, että yksikään hallituspuolue ei ajaisi hallitusta tahallaan kriisiin.

Marinilta kysyttiin tilaisuudessa hallituksen toimintakyvystä. Hänen mukaansa sitä on käyty läpi hallituspuolueiden puheenjohtajien kesken.

”Olemme yhdessä sopineet lainsäädäntöhankkeista. Näitä on nyt keskustan suunnalta riitautettu”, Marin sanoi.

”Haluan ajatella niin, että asiat ratkeavat asioita tarkastelemalla.”

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat