Akavan puheenjohtajaksi valittiin Maria Löfgren

Löfgrenin toimikausi ulottuu toukokuuhun 2024.

Maria Löfgren valittiin Akavan puheenjohtajaksi.

14.11. 11:13 | Päivitetty 14.11. 16:49

Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akavan uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon toiminnanjohtaja Maria Löfgren, 56. Hänet valittiin tehtävään äänin 514–383.

Löfgrenin vastaehdokas oli Tekniikan akateemiset TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen.

Asia ratkesi käytännössä maanantaina ennen Akavan liittokokouksen alkua, kun Suomen Lääkäriliitto ja Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu ilmoittivat tukevansa Löfgreniä puheenjohtajaksi.

Löfgrenin toimikausi ulottuu toukokuuhun 2024.

Kausi on tavanomaista lyhyempi, sillä nykyinen puheenjohtaja Sture Fjäder jättää paikkansa kesken kauden.

Fjäder luopui valtaosasta puheenjohtajatehtäviä jo elokuussa, jolloin hän ilmoitti pyrkivänsä eduskuntaan kokoomuksen listoilta ensi kevään vaaleissa. Fjäder vetäytyi tuolloin keskusjärjestön edunvalvonnan ja vaikuttamistyön johtamisesta eikä ole enää toiminut Akavan edustajana julkisuudessa eikä johtanut puhetta Akavan hallituksen kokouksessa.

Kulisseissa muhinut Akavan puheenjohtajapeli rävähti julkisuuteen viime kesäkuussa. Helsingin Sanomat ja MTV uutisoivat tuolloin, että Fjäder on jättämässä tehtävänsä kesken kauden.

HS julkaisi niin sanotun kassakaappisopimuksen, jonka mukaan Fjäder ei istu kauttaan loppuun asti. Syyskuulle 2020 päivityn sopimuksen olivat Fjäderin lisäksi allekirjoittaneet Jokinen, OAJ:n silloinen puheenjohtaja Olli Luukkainen ja Suomen Ekonomiliiton puheenjohtaja Timo Saranpää.

Sekä Löfgren että Jokinen ilmoittivat ehdokkuudestaan muutama päivä kassakaappisopimuksen julkitulon jälkeen.

Fjäder nousi Akavan johtoon vuonna 2011.

Akavan mukaan sen jäsenliitoilla oli tämän vuoden alussa yhteensä noin 61 5000 jäsentä.

Lue lisää: Akavan suurin jäsenliitto OAJ tukee Maria Löfgreniä uudeksi puheenjohtajaksi

Lue lisää: Akavassa kuohuu: Sture Fjäder jättää järjestön ”kassakaappi­sopimuksen” vuoksi, HS paljastaa salatun asiakirjan

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat