Hallituksella istunto sunnuntaina, kertovat lähteet STT:lle

Valtioneuvosto on kutsuttu koolle istuntoon sunnuntaina.

Pääministeri Sanna Marin tiedotustilaisuudessa torstaina Kesärannassa. Hallitusta hiertää tällä hetkellä pahasti saamelaiskäräjälaki.

11.11. 15:33 | Päivitetty 11.11. 17:47

Hallitus on kokoustamassa sunnuntaina illalla. Hallituslähteet kertovat STT:lle, että valtioneuvosto on kutsuttu koolle istuntoon sunnuntaina.

Viikonloppuistunnon mahdollisuus nousi esille torstaina sen jälkeen, kun saamelais­käräjä­lain eteneminen eduskuntaan pysähtyi. Keskusta vaati lakiesityksen lykkäämistä. Ministerin käsikirjan mukaan asian seuraava käsittely voi olla aikaisintaan kolmen päivän kuluttua.

Lue lisää: Miksi keskusta vastustaa saamelais­käräjä­lakia niin tiukasti, Katri Kulmuni?

Pääministeri Sanna Marin (sd) sanoi olevansa valmis kutsumaan istunnon koolle myös viikonloppuna.

Hallituspuolueissa ei ole varmaa näkemystä siitä, mitä lakiesitykselle tapahtuu sunnuntaina.

Ministerin käsikirjan mukaan asian toisella käsittelykerralla jollain toisella ministerillä on vuorostaan mahdollisuus pyytää asiakirjat nähtäväkseen. Kolmannella kerralla asian pöytäämistä voisi vaatia enää vain sellainen ministeri, joka ei ole osallistunut kahteen ensimmäiseen istuntoon.

Eräs keskustalähde painottaa puolueen vain halunneen protestoida pääministerin menettelyä vastaan ja että asia voisi edetä eduskuntaan riitaisana. Tämä tarkoittaa, että keskustan ministerit voisivat äänestää esityksen antamista vastaan, mutta se etenisi eduskuntaan muiden hallituspuolueiden äänillä.

Muissa hallituspuolueissa taas pidetään mahdollisena, että keskusta lykkää asian käsittelyä uudelleen. Usean hallituslähteen mukaan puolue on asettunut laajasti vastustamaan jo aiemmin sovittujenkin asioiden edistämistä. Syynä pidetään puolueen kipuilua alhaisten kannatuslukujen kanssa.

Saamelaiskäräjälain ohella puolue on julkisesti vastustanut uuden ansionousuveron edistämistä.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat