Perussuomalaiset osallistuu väli­kysymykseen maatalouden tilasta

Kokoomus ei ole vielä päättänyt, osallistuuko se oppositiopuolueiden välikysymykseen maataloudesta.

Perussuomalaisten puheenjohtajana toimii Riikka Purra.

16.11. 11:18

Oppositiopuolueet kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset jättävät välikysymyksen maatalouden kriisistä ja huoltovarmuuden heikosta tilasta. Perussuomalaiset kertoi keskiviikkona osallistuvansa välikysymykseen, jonka kristillisdemokraatit panivat alulle tiistaina.

Perussuomalaisten mielestä hallitus on pahentanut tilannetta entisestään ja ”laiminlyönyt ruokaturvaa”.

”Maataloudessa on hätä. Energian, polttoaineiden, rehun, lannoitteiden ja siementen kustannukset koettelevat alkutuottajia. Tässä on kyse ruokaturvasta. Siitä, että Suomessa tuotetaan kotimaista, turvallista, hyvää ruokaa tulevaisuudessakin”, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra tiedotteessa.

Perussuomalaiset korostaa, että maatalouden kustannusten kasvu ja inflaatio näkyvät suomalaisten ruokaostosten hinnoissa. Puolueen mukaan kohtuuhintaista kotimaista ruokaa on oltava saatavilla.

Tiistaina kristillisdemokraatit kertoi haluavansa tehdä välikysymyksen maataloudesta. Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah sanoi tiedotteessa, että hallitus ei välitä suomalaisen maatalouden ja ruokaturvan tulevaisuudesta.

Oppositiopuolue kokoomus ei ole vielä päättänyt, osallistuuko se välikysymykseen. Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kai Mykkäsen (kok) mukaan kokoomus on mukana keskusteluissa välikysymyksen sisällöstä ja päättää osallistumisestaan sen mukaan.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat