Oikeutta eläimille -järjestö: Yli 30 000 ihmisen allekirjoittama vetoomus vaatii metsästys­kisan kieltämistä

”Eläinten tappamisen viihteellistäminen kilpailuksi on epäkunnioittavaa sekä luontoa että eläimiä kohtaan”, järjestö perustelee.

Suomussalmella järjestettävässä kilpailussa metsästetään muun muassa kettuja.

17.11. 10:23

Eläinoikeusjärjestö Oikeutta eläimille on luovuttanut valtioneuvostolle vetoomuksen pienpetojen metsästyskilpailun kieltämiseksi, järjestö tiedotti torstaina.

Vetoomuksen on järjestön mukaan allekirjoittanut yli 30 000 ihmistä.

Järjestön mukaan kisa aiheuttaa eläimille eläinsuojelulaissa kiellettyä tarpeetonta kärsimystä ja heikentää eläinten kunnioitusta yhteiskunnassa.

”Eläinten tappamisen viihteellistäminen kilpailuksi on epäkunnioittavaa sekä luontoa että eläimiä kohtaan”, perustelee Kristo Muurimaa järjestöstä tiedotteen mukaan.

Suomussalmella Kainuussa on määrä järjestää huomenna perjantaina alkava kolmipäiväinen metsästyskilpailu. Pienpeto joukkue SM-22 -nimellä kulkevassa kilpailussa joukkueet metsästävät kettuja, supikoiria, minkkejä, näätiä ja mäyriä.

Kilpailun järjestämistä on perusteltu sillä, että vieraslajit ovat uhka Suomen luonnolle. Kisassa metsästettävistä lajeista kettu, näätä ja mäyrä eivät kuitenkaan ole vieraslajeja.

Kilpailua on arvostellut myös eläinoikeusajattelija, filosofi Elisa Aaltola.

Lue lisää: Filosofi Elisa Aaltola järkyttyi metsästys­kilpailusta: "Tappamisen viihteellistämistä"

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat