Pääministeri Marin tapasi Puolan pääministerin Kesä­rannassa

HS näytti suorana Puolan pääministerin Mateusz Morawieckin ja pääministeri Sanna Marinin tiedotustilaisuuden. Tapaamisen asialistalla oli muun muassa Ukrainan auttaminen ja Nato.

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki ja pääministeri Sanna Marin pitivät tiedotustilaisuuden tapaamisensa päätteeksi.

20.11. 13:56 | Päivitetty 20.11. 17:30

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki vieraili Suomessa sunnuntaina ja tapaa pääministeri Sanna Marinin (sd) tämän virka-asunnossa Kesärannassa.

Valtioneuvoston kanslian mukaan keskustelujen asialistalla olivat muun muassa Venäjän hyökkäyssota ja Ukrainan tukeminen sekä Suomen Nato-jäsenyys ja maiden kahdenväliset suhteet.

Puola on Ukrainan rajanaapuri ja maa on vastaanottanut jo tähän mennessä suuren määrän sotaa paenneita ukrainalaisia. YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan yli seitsemästä miljoonasta paenneesta ukrainalaisesta noin 1,4 miljoonaa oli syyskuussa Puolassa.

Pakolaisten virta kiihtynee jälleen säiden kylmetessä, sillä Ukrainan energiajärjestelmä ja sitä kautta koko yhteiskunnan infrastruktuuri on vaurioitunut erittäin vakavasti Venäjän jatkuvissa ohjusiskuissa.

Viime tiistaina Puolaan Przewodówin kylään harhautunut ohjus tappoi kaksi ihmistä. Kylä sijaitsee alle kymmenen kilometrin päässä Ukrainan rajasta. Läntisten lähteiden mukaan kyseessä oli Ukrainan ampuma ilmatorjuntaohjus.

Isku joka tapauksessa kasvatti jälleen pelkoja Venäjän hyökkäyssodan laajenemisesta joko tarkoituksella tai vahingossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat